dm-plasticne-vrecice-001-largeU četiri tjedna kupci su u dm-u predali gotovo 10 tona plastičnih vrećica

Ekološka kampanja lanca drogerija dm pod nazivom “Tu čuvam prirodu” u prva je četiri tjedna provedbe polučila izvrsne rezultate. Naime, u tom periodu kupci su u dm-u predali 10 tona plastičnih vrećica te u zamjenu preuzeli 100.000 platnenih torbi za kupnju, izvijestili su u četvrtak iz dm-a.

Zbog velikog odaziva dm nastavlja akciju prikupljanja i gospodarenja plastičnim vrećicama te poziva sve koji žele dati svoj doprinos u očuvanju prirode da predaju plastične vrećice bilo koje vrste u dm-u koje će potom biti ispravno ekološki zbrinute, ističe se u priopćenju.

dm-plasticne-vrecice-002-largeOsim toga, kupci će u dm-u, umjesto dosadašnjih plastičnih koje više nisu u ponudi, dobiti besplatne reciklirane vrećice. Važno je istaknuti kako su platnene vrećice, prema svjetskoj praksi, najbolja alternativa recikliranim vrećicama, no i naglasiti da je reciklirana vrećica najbolje rješenje za ekološki odgovornu kupnju iz razloga što razvija deset puta manje stakleničkih plinova od papirnate, ali i šest puta manje od platnenih.

Upravo zato, struka predlaže reciklirane vrećice za ekološki odgovornu kupnju, budući da se biorazgradive vrećice proizvode od škroba i nepovoljno utječu na cijene hrane, a moraju se također prikupljati i ispravno zbrinuti kako bi se zadovoljili ekološki principi, poručuju iz dm-a.