Svoje je proizvode i poslovne mogućnosti na 23. Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda “ProdExpo 2016” predstavila Podravka, nastupivši samostalno na izložbenom prostoru te osvojivši zlatnu medalju i diplomu u natječaju “Najbolji proizvod – 2016”

podravka-moskva-midiSajam je održan od 8. do 12. veljače u Moskvi u Expocentru “Krasnaja Presnja“ i predstavlja najveći sajam prehrambenih proizvoda, pića i sirovina za njihovu proizvodnju na području Rusije i Istočne Europe.

Ove je godine nastupilo više od 2.000 izlagača iz 65 zemalja na 48.000 četvorna metra izložbenog prostora, a 26 zemalja priredilo je svoje nacionalne štandove.

Na sajmu su sudjelovali i brojni ruski trgovački lanci kao i više od 100 regionalnih, federalnih i lokalnih maloprodajnih trgovačkih mreža.

Podravka je na svom štandu predstavila široki asortiman proizvoda, prvenstveno Vegetu i Podravka juhe koji su lideri prodaje te proizvode kao što su marinade pod markom Vegeta, paštete, zamrznuto povrće, proizvode na bazi rajčice pod markom Podravka, proizvode iz asortimana Dolcela.

Posjetiteljima je predstavljena nova linija bioproizvoda pod brandovima Natura i Zlato Polje proizvođača Žito iz Slovenije koji potpuno odgovaraju svim međunarodnim standardima kvalitete i imaju europski Eko-certifikat organic proizvoda te su već prisutni na policama nekih lanaca u Rusiji.

Važan događaj sajma je bio Međunarodni natječaj “Najbolji proizvod – 2016“, u kojem je Podravka dobila zlatnu medalju i diplomu za univerzalni dodatak jelima s povrćem Vegeta i Slatku mljevenu papriku.

Ukusan dodatak Podravkinom nastupu na sajmu bila je degustacija muffina, koju je na štandu priredio Podravkin promotor kulinarstva. Dolcela muffini ocijenjeni su visokom ocjenom od posjetitelja, a štand je posjetilo stotine sadašnjih i potencijalnih klijenata koji su zainteresirani za suradnju i distribuciju Podravkinog asortimana po svim regijama RF, a također i u zemljama ZND