event-manager-uciliste-midiDogađanja ili eventi ključan su dio komunikacijske strategije svakog proizvoda ili usluge, a zadnjih smo godina svjedoci da na nizu dobro organiziranih događanja leži i uspjeh turizma.

Strukovno učilište Krešimir, nositelj je verificiranog programa osposobljavanja za poslove organizacije događanja koji 1. ožujka, 2016. počinje s osposobljavanjem prve generacije polaznika.

Prepoznavši važnost ove djelatnosti, za koju još uvijek ne postoji formalno obrazovanje, a s obzirom na multidisciplinarnost koju zahtijeva organizacija događanja, posebice velikih, javnih, masovnih evenata, Strukovno učilište Krešimir u suradnji s Abecedom komunikacije, agencijom za komunikacijski konzalting počinje s prvim edukacijskim ciklusom u programu osposobljavanja za organizatore događanja.

Polaznici će osim teorije proći i praktičnu nastavu, te će proći sva područja nužna za samostalno obavljanje poslova organizacije događaja.

“Kako bismo pomogli postojećim organizatorima evenata, ali i onima koji u svoj životopis žele dodati i ovaj segment kompetencija, pripremili smo program osposobljavanja, te ga certificirali pri Agenciji za strukovno obrazovanje. Upisi su u tijeku i za prvu generaciju je ostalo još svega nekoliko mjesta, pa ćemo u dogovoru sa zainteresiranim polaznicima pripremiti i drugi ciklus s obzirom na to da obrazovni tijek traje oko 3 mjeseca”, rekao je o programu Krešimir Zuban, ravnatelj Strukovnog učilišta Krešimir.

“Organizacija evenata do sada se učila gotovo jedino iskustveno što je dobar, ali i najteži put. Organizirati dobar event, bez obzira o kojem tipu događaja se radi, zahtjevan je posao za koji je nužno poznavanje niza poslovnih procesa, te zakonskih regulativ”, izjavila je Marina Bolanča, direktorica Abeceda komunikacija.

Polaznicima će se u nastavi pružiti mogućnost da svoja znanja i iskustva podijele i s nizom gostujućih predavača poput Krala Matića, voditelja TEDex Zagreb, te organizatora Cest is d’best međunarodnog uličnog festivala, Maje Pleša iz Svibanj projekta, organizatorice Adventa na Europskom trgu, te Marina Levaja, programskog direktora Pivane Zagreb.

Zainteresirani polaznici sve ostale informacije mogu dobiti na stranicama Učilišta.