lg-predavanjeU prostorima Hrvatske gospodarske komore, u četvrtak 18. veljače, organizirano je besplatno predavanje na kojem su se budući poduzetnici mogli bolje upoznati sa zanimljivim poslovnim konceptom samoposlužne praonice rublja – LG Laundry Lounge.

Projekt je predstavio organizator predavanja i direktor tvrtke Bijeli svijet, koja je primatelj franšize LG Laundry Lounge, Mario Martinek, koji je ovom prilikom približio zainteresiranima sve prednosti ali i mane vođenja praonice rublja.

Na predavanju su predstavljene dvije mogućnosti, otvaranje samoposlužne praonice rublja ili profesionalne praonice, koje se razlikuju u samo jednom. Profesionalna praonica rublja ima osoblje, dok je samoposlužna u potpunosti automatizirana, te u takvoj praonici zaposlenici nisu potrebni, čime se automatski umanjuju ulaganja, pa je stoga samoposlužna praonica bolji izbor za buduće poduzetnike s manjim početnim budžetom.

“Kada kažemo minimalna ulaganja govorimo o cifri od oko 20.000 eura, koji se vrate u roku od 12 mjeseci prema našim posljednjim procjenama. Primatelji franšize samo moraju pronaći prostor od najmanje 30 kvadrata i potruditi se da bude na atraktivnoj lokaciji, što je možda i najvažnija stavka za uspješno poslovanje”, rekao je na početku Mario Martinek. Dodao je da je ulaganje u praonicu jednostavno ali i profitabilno ulaganje. Tome u prilog ide činjenica o niskim početnim investicijama, minimumu fiksnih troškova i naplati isključivo u gotovini.

lg-predavanje-martinek“Ovakav poduzetnički pothvat ima veliku priliku uspjeti jer je potencijalnih korisnika veoma mnogo. Od hotela, restorana, javnih institucija, studentskih domova, marina, kampova do samog građanstva”, rekao je Martinek.

Ovakav poslovni koncept već desetljećima uspješno djeluje u Americi i zapadnoj Europi, a polako ulazi i na tržište istočne Europe.

Na predavanju su predstavljeni nosioci franšize iz Zagreba, Dubrovnika, Rijeke, Medulina i Rovinja. Kroz pozitivne primjere franšiza, koje su proteklih godina otvorene u Hrvatskoj, pokušalo se približiti zainteresiranima koncept LG – Laundry Loungea.

lg-laundry-lounge0-midi“Laundry Lounge je dizajnerska samoposlužna praonica, opremljena novom generacijom usavršenih uređaja s malom potrošnjom vode i energije najnoviji je svjetski trend. U takvim se praonicama ljudi osjećaju ugodnije a rublje im je kvalitetnije i brže oprano, što je novi pristup tradicionalnom konceptu praonica rublja. Osim ugodnog interijera, u LG Laundry Lounge praonicama dostupan je besplatan internet i televizija, aparati za kavu i sokove jer cilj je stvoriti kućnu atmosferu”, rekao je Martinek o dodao: “Davatelj franšize osigurava sve neophodne strojeve i pruža pomoć pri planiranju poslovanja, odabiru lokacije, opremanju interijera, održavanju strojeva te daje čak i marketinšku i prodajnu potporu, što uvelike olakšava početak poslovanja”.

Sudeći po broju prisutnih na predavanju, može se zaključiti da je ovaj poslovni koncept iznimno zanimljiv novim poduzetnicima, što i nije čudno s obzirom na ovu odličnu poslovnu priliku.