Stin Jee aplikacija koja pronalazi najbolje akcijske ponude jela, pića i menija u vašoj blizini te tako olakšava gladnima pronaći najkraći i najjeftiniji put do hrane.

stin jeeProjekt Stin Jee je nakon Italije i Cipra, gdje je već pronašao svoje korisnike, lansiran i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, dijelovima Istre i Rijeci.

Član hrvatskog tima ove hvale vrijedne aplikacije je Dino Bendeković, poduzetnik i ulagač u poduzetničke poduhvate, koji kao glavnu prednost Stin Jee aplikacije ističe jednostavnost.

“Jesi gladan, jesi žedan? Idemo jesti, a u blizini je ovo…”, jednostavno je opisao Dino kako funkcionira aplikacija u realnom životu.

Sve što je potrebno je otvoriti aplikaciju na mobilnom uređaju koja locira korisnika i prikazuje mu specijalitete iz obližnjih restorana, pod uvjetom da se oni u tom trenutku nude po promotivnim cijenama – bilo da je riječ o promociji namijenjenoj isključivo korisnicima aplikacije Stin Jee ili je to riječ o ponudi za sve goste restorana.

Stin-JeeLogiranje i kreiranje korisničkih profila ne postoji, kako ne bi kvarilo jednostavnost aplikacije. Nema ni pretraživanja po vrsti hrane, niti ocjena restorana, obroka ni rangiranja objekata po svim tim parametrima.

“Jednostavno – najbliži restorani, koji nude nešto po promotivnoj cijeni, nalaze se na vrhu aplikacije”, kaže Dino.

Korištenje aplikacije je veoma lagano. Nađete ponudu koja vam se sviđa, kliknete kako bi ste otvorili detalje o ponudi, dobijete točnu lokaciju objekta i vašu udaljenost od samog objekta, tj. hrane.

Postoji i još nekoliko dodatnih opcija kao što su web stranica restorana i mogućnost dijeljenja ponude na društvenim mrežama ili direktno povezivanje ugostiteljskog objekta.

Stin-Jee-aplikacijeCiljana skupina su gladni korisnici i restorani gladni korisnika. Prvo se krenulo u pregovore s restoranima, pa se tako u dva tjedna u Zagrebu tristotinjak restorana odlučilo iskušati ovu novost, ali i stotinjak njih u Istri te Rijeci.

Plan je omogućiti ponudu u svim većim gradovima Hrvatske, a sad je u fokusu obala, taman za turističku sezonu. A nakon nje, kako se turisti budu vraćali kućama, Stin Jee ih planira slijediti i proširiti se u njihove zemlje, ako sve bude išlo po planu.

U promotivnom razdoblju korištenje aplikacije za restorane je besplatno, dok će kasnije morati kupovati bonove kako bi bili postavljeni na samu aplikaciju i kako bi ih korisnici mogli pronaći. Cilj je prikupiti restorane, korisnike i pretvoriti same restorane u kupce bonova.

Stin-Jee-uputeSamu aplikaciju je razvila američka tvrtka Brilisoft, ali Dino navodi da još uvijek ne planiraju lansirati proizvod u Americi. “Tamo imaš samo jedan pokušaj i trebaš ga dobro iskoristiti, stoga će se još dorađivati tehnološka rješenja i sam poslovni model prije no što se odluče za taj korak”, rekao je Dino.

Dino se do sada nalazio i u ulozi poduzetnika i ulagača, pa je usporedio tradicionalnije poduzetničke poduhvate s tehnološkima.

“Prednost projekata u visokim tehnologijama je u tome što sam ulažeš u razvoj aplikacije. Nakon toga je lakše ‘bootstrappati’ (pokretanje posla bez novca). Nisu potrebne velike kapitalne investicije da bi se postigli rezultati, odnosno visina početnih investicija u takve projekte puno je niža nego u projekte koji dolaze iz klasične ekonomije. Također, povrat uloženog znatno je brži – jedna aplikacija, ako je dobro razvijena i ako adresira pravi problem, može već u nekoliko mjeseci početi ostvarivati prihod. I daleka tržišta postaju bliža, granice se brišu. Pomoglo bi da je klima ovdje više poduzetnički nastrojena, ali usprkos tome i ovakvi projekti imaju šansu za uspjeh  kao i projekti iz drugih zemalja” zaključuje Dino.

PROMO