podravka-vegeta-nagrada-litva-i-latvijaTrgovački lanci u pribaltičkim zemljama Latviji i Litvi najboljim proizvodom u 2010. godini ocijenili su Podravkinu Vegetu

Vegeta je u Latviji dobila nagradu “TOVAR GODA 2010” kao najprodavanija marka u kategoriji dodataka jelima (univerzalni, specijalni i mono).

Riječ je o nagradi za najpopularnije proizvode u 2010. godini koje su izabrali najveći trgovački lanci u Latviji kao što su RIMI, Maxima, Sanitex Baltic Distribution, Elvi, Narvesen, Aibe, Prisma te u konačnici i sami potrošači, napominju iz Podravke.

U Litvi su, pak, najpopularnije proizvode birali trgovački lanci Maxima, RIMI, Norfa i potrošači, a Vegeti je također pripala nagrada najprodavanije marke u kategoriji dodataka jelima.

Valja istaknuti kako se događaj dodjele nagrada u obje zemlje odvijao pod visokim pokroviteljstvom njihovih Vlada, a nagrade su uručili predsjednici Vlade i ministri poljoprivrede.

Inače, nagrada “TOVAR GODA” je najstarija i najcjenjenija nagrada na godišnjem nivou koja se dodjeljuje na potrošačkom tržištu pribaltičkog područja koje, pored Litve i Latvije, još obuhvaća Estoniju.

Podravka je ovime samo potvrdila svoje liderske pozicije na tim tržištima i još jednom pokazala da se ravnopravno može nositi sa svima i biti bolja od konkurenata na svim tržištima istočne Europe, ističe se u priopćenju koprivničke kompanije.