Viro tvornica šećera i tvrtka za preradu žitarica Slavonija Županja, u vlasništvu Viro grupe, certificirale su svoje proizvodne procese prema IFS normi, potvrdivši najviše standarde kvalitete i sigurnosti u proizvodnji i isporuci proizvoda, javili su iz tih tvrtki.

viro-grupa-secer-midiIFS standardom u Viro tvornici šećera obuhvaćeni su proizvodnja i pakiranje bijelog kristalnog šećera u papirnate i polipropilenske vreće, proizvodnja tekućeg šećera, melase i briketiranog repinog rezanca.

U tvrtki Slavonija Županja certificirana je proizvodnja mlinskih proizvoda.

IFS Food je međunarodno prihvaćeni standard Globalne inicijative za sigurnost hrane (Global Food Safety Initiative) usmjeren na kvalitetu i sigurnost hrane te kvalitetu proizvodnog procesa i maksimalnu transparentnost lanca isporuke. Standard obuhvaća sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane, odgovornost višeg menadžmenta, upravljanje resursima, planiranje i proces proizvodnje, mjerenje, analize i uvođenje poboljšanja te obranu hrane.

“Viro grupa većinu proizvodnje izvozi u zemlje Europske unije, a uvođenjem IFS standarda našim stranim partnerima dali smo dodatnu potvrdu kvalitete i sigurnosti naših proizvoda te pokazali da možemo uspješno odgovoriti na sve zahtjeve stranih i domaćeg tržišta”, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira. (glas-slavonije.hr)