Logistički div Deutsche Post DHL Group izvijestio je u utorak o dvoznamenkastom rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući visokim vozarinama u međunarodnom poslovanju DHL-a i kontinuiranom rastu elektronske trgovine. Konsolidirana neto dobit grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna 13 posto, na 1,23 milijarde eura, a operativna dobit uvećana je 15,2 posto, na 2,0 milijarde eura.

Prihod je poskočio 20 posto, na 24,04 milijarde eura. U globalnom poslovanju porastao je 24,7 posto.

U Deutsche Postu ističu 57-postotni skok dobiti u DHL-ovom međunarodnom poslovanju prijevoza tereta, zahvaljujući kontinuirano visokim vozarinama koje su mu podigle prihod za 38,2 posto.

Obujam zračnog prijevoza tereta smanjen je u odnosu na treće prošlogodišnje tromjesečje dok je u odjelu pomorskog prijevoza porastao 11,9 posto, potaknut integracijom tvrtke za transport pića Hillebrand.

Kompanija ističe i oporavak poslovanja s dostavom paketa na domaćem, njemačkom tržištu i kontinuirani trend rasta elektronske trgovine.

Podigli su procjenu godišnje operativne dobiti, s osam milijardi na oko 8,4 milijarde eura, ukazujući na međunarodno poslovanje DHL-a.

Potvrdili su pak prognozu da bi u 2024. trebala iznositi oko 8,5 milijardi eura. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!