Deutsche Post DHL Group izvijestio je u utorak da je u četvrtom tromjesečju 2020. godine poslovao s gotovo 52 posto većom neto dobiti nego u godini ranije zahvaljujući uzletu elektroničke trgovine u pandemiji koronavirusa.

Konsolidirana neto dobit u razdoblju od listopada do prosinca 2020. iznosila je 1,3 milijarde eura, nasuprot 858 milijuna u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje poslovno izvješće vodeće logističke tvrtke u svijetu.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) uvećana je 56,4 posto, na 1,97 milijardi eura.

Prihodi su u zadnjem tromjesečju 2020. dosegnuli 19,12 milijardi eura i bili su gotovo 13 posto veći nego u istom razdoblju godine ranije.

“Glavni je pokretač tog rasta bio procvat elektronske trgovine, koji je rezultirao znatno većim obujmom isoruka u poslovanju s paketima i ekspres dostavom”, stoji u izvješću.

Tvrtka planira na godišnjoj skupštini dioničara 6. svibnja predložiti upravnom i nadzornom odboru povećanje dividende na 1,35 eura po dionici, s prošlogodišnjih 1,15 eura.

Odlučila je također otkupiti dionice u iznosu milijarde eura. Za financijsku 2021. godinu predviđaju da će im EBIT nastaviti snažno rasti i premašiti 5,6 milijardi eura. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!