Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe

Vlahović će ovu funkciju obnašati u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 2023., a dosadašnji predsjednik, Rino Bubičić, ostaje članom Nadzornog odbora

Na sjednici održanoj u Rovinju, članovi Nadzornog odbora Adris grupe izabrali su dosadašnjeg člana i bivšega dugogodišnjeg predsjednika Uprave, mr. sc. Antu Vlahovića, predsjednikom Nadzornog odbora tvrtke. Vlahović će ovu funkciju obnašati u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 2023., a dosadašnji predsjednik, Rino Bubičić, ostaje članom Nadzornog odbora.

Kako je već i ranije istaknuto, Vlahović će posebnu pozornost posvetiti strateškom promišljanju daljnjeg rasta i razvoja Adrisa, ne zaboravljajući pritom vrijednosti na kojima je izrasla ova, jedna od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih kompanija.

mr. sc. Ante Vlahović, (Komin, 1951.) Obrazovanje: Ekonomski fakultet, poslijediplomski studij ekonomskih znanosti, Zagreb (1980.). Karijera: direktor tržišnog poslovanja Tvornice duhana Rovinj od 1977. do 1994. Tvornica duhana Rovinj d. d.: predsjednik Uprave od 1994. godine. Adris grupa d. d.: predsjednik Uprave od 2004.do 2019. godine. Nadzorni odbor: član od. 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020.

O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u razdoblju Vlahovićeva vođenja tvrtke Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijarde kuna. Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika. Vlahović zajedno s obitelji imatelj je 15,53 posto temeljnog kapitala tvrtke. Adris grupa na kraju 2019. ostvarila je godišnji prihod veći od šest milijardi kuna i zapošljavala više od šest tisuća ljudi.

Za svoj rad mr. sc. Vlahović dobio je više prestižnih nagrada. Uz ostalo, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg menadžera u srednjoj i jugoistočnoj Europi te regionalne nagrade Brand Leader za poseban doprinos razvoju elitnog turizma na području jugoistočne Europe. Prvi je dobitnik prestižne nagrade “Gospodarstvenik godine” koju dodjeljuju Večernji list i Poslovni dnevnik, i to u dvjema kategorijama: prema izboru stručnog žirija i, u odvojenom postupku, prema izboru čitatelja. Istu mu je nagradu stručni žiri dodijelio i 2018. g. Za izniman doprinos razvoju gospodarstva Rovinja, Istre i Hrvatske Ante Vlahović dobitnik je priznanja za životno djelo – Grba grada Rovinja.

Svojom donacijom djeci bez roditelja te starim i nemoćnim osobama svrstao se u red najvećih hrvatskih filantropa.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDruštveno odgovorno poslovanje – Fokus na dugoročnu perspektivu
Sljedeći članakMješavine i dodaci za kolače – Dinamična kategorija