Tržišne komunikacijeDOPVolonteri pomogli u uređenju Parka prirode Lonjsko polje

Volonteri pomogli u uređenju Parka prirode Lonjsko polje

Nezaobilazna destinacija na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske je Park prirode Lonjsko polje, jedno od najvećih i najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi sa sačuvanim bogatstvom raznolikog biljnog i životinjskog svijeta. Posjetiteljski centar parka Krapje dobio je novi izgled, zahvaljujući velikoj volonterskoj akciji održanoj na inicijativu zaposlenika tvrtke L’Oréal.

Kako bi se turistima i ljubiteljima prirode omogućio još ugodniji i kvalitetniji boravak, volonteri su nakratko zauzeli park te svojim vještinama, znanjem i dobrom voljom pomogli u njegovom uređenju. Svoje urede su na jedan dan zamijenili boravkom u prirodi, sređivanjem parka i čišćenjem obale rijeke Save. Bojanjem drvenih klupa, stolova, ograda i kućica te oslikavanjem stepenica, informacijskih ploča i prikupljanjem otpada s obale rijeke, volonteri su doprinijeli ljepšem okruženju ovog jedinstvenog parka, čineći ga još atraktivnijim za posjete.

“Uspješna tvrtka ne mjeri se samo ostvarenim poslovnim rezultatima, već i pozitivnim društvenim utjecajem koji stvara u svojoj okolini. Posljednjih četrnaest godina zaposlenici L’Oréala imaju mogućnost sudjelovanja u društveno odgovornim aktivnostima te na taj način pomažu mnogobrojnim institucijama, udrugama i ostalim organizacijama koje u svom radu pomažu potrebitima i tako doprinose razvoju zajednice”, izjavila je Irena Šarić Dombaj, članica Uprave i korporativnih komunikacija za L’Oréal Adria Balkan regiju.

Tradicijsko pašarenje, poseban biljni i životinjski svijet, arhitektura drvenih kuća pružaju autentičan doživljaj parka koji na europskoj karti “prirodnih posebnosti” zauzima prvo mjesto. Park nudi i edukativne programe za povezivanje posjetitelja s prirodom i kulturnom baštinom, a svi posjetitelji mogu i sami otkriti jedinstvenosti i ljepote parka pješice, biciklom, kanuom, skelom ili brodom.

Povod za ovu akciju globalna je inicijativa tvrtke L’Oréal pod nazivom Citizen Day (Dan Građana) koja se održava od 2010. godine, a u sklopu koje zaposlenici u svim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, iskazuju važnost volontiranja i posvećuju vrijeme društveno odgovornom djelovanju. Ovogodišnja akcija je najbolji pokazatelj koliko se malim koracima i dobrom voljom volontera može doprinijeti razvoju održivog turizma i bioraznolikosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...