Volonteri pomogli u uređenju Parka prirode Lonjsko polje

Bojanjem drvenih klupa, stolova, ograda i kućica te oslikavanjem stepenica, informacijskih ploča i prikupljanjem otpada s obale rijeke, volonteri su doprinijeli ljepšem okruženju ovog jedinstvenog parka, čineći ga još atraktivnijim za posjete

Nezaobilazna destinacija na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske je Park prirode Lonjsko polje, jedno od najvećih i najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi sa sačuvanim bogatstvom raznolikog biljnog i životinjskog svijeta. Posjetiteljski centar parka Krapje dobio je novi izgled, zahvaljujući velikoj volonterskoj akciji održanoj na inicijativu zaposlenika tvrtke L’Oréal.

Kako bi se turistima i ljubiteljima prirode omogućio još ugodniji i kvalitetniji boravak, volonteri su nakratko zauzeli park te svojim vještinama, znanjem i dobrom voljom pomogli u njegovom uređenju. Svoje urede su na jedan dan zamijenili boravkom u prirodi, sređivanjem parka i čišćenjem obale rijeke Save. Bojanjem drvenih klupa, stolova, ograda i kućica te oslikavanjem stepenica, informacijskih ploča i prikupljanjem otpada s obale rijeke, volonteri su doprinijeli ljepšem okruženju ovog jedinstvenog parka, čineći ga još atraktivnijim za posjete.

“Uspješna tvrtka ne mjeri se samo ostvarenim poslovnim rezultatima, već i pozitivnim društvenim utjecajem koji stvara u svojoj okolini. Posljednjih četrnaest godina zaposlenici L’Oréala imaju mogućnost sudjelovanja u društveno odgovornim aktivnostima te na taj način pomažu mnogobrojnim institucijama, udrugama i ostalim organizacijama koje u svom radu pomažu potrebitima i tako doprinose razvoju zajednice”, izjavila je Irena Šarić Dombaj, članica Uprave i korporativnih komunikacija za L’Oréal Adria Balkan regiju.

Tradicijsko pašarenje, poseban biljni i životinjski svijet, arhitektura drvenih kuća pružaju autentičan doživljaj parka koji na europskoj karti “prirodnih posebnosti” zauzima prvo mjesto. Park nudi i edukativne programe za povezivanje posjetitelja s prirodom i kulturnom baštinom, a svi posjetitelji mogu i sami otkriti jedinstvenosti i ljepote parka pješice, biciklom, kanuom, skelom ili brodom.

Povod za ovu akciju globalna je inicijativa tvrtke L’Oréal pod nazivom Citizen Day (Dan Građana) koja se održava od 2010. godine, a u sklopu koje zaposlenici u svim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, iskazuju važnost volontiranja i posvećuju vrijeme društveno odgovornom djelovanju. Ovogodišnja akcija je najbolji pokazatelj koliko se malim koracima i dobrom voljom volontera može doprinijeti razvoju održivog turizma i bioraznolikosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatska pošta povećava plaće svim radnicima 25 posto
Sljedeći članakPromet u europskoj maloprodaji stagnirao u svibnju