Vrijednost za vrijeme

Studenac inovativnim rješenjima i jedinstvenim formatom trgovine-susjeda učvršćuje svoju poziciju među maloprodajnim liderima

“Onaj što se širi” – izraz je to koji je u posljednje vrijeme među Hrvatima postao prva asocijacija za Studenac. Snažan organski rast praćen značajnim akvizicijama doveo je Studenac do pozicije trgovačkog lanca s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj, a kupci to jasno prepoznaju po novim prodavaonicama koje stalno niču u njihovom susjedstvu i okolici.

S više od 1.100 prodavaonica diljem Lijepe naše i gotovo 6.000 zaposlenih, Studenac se prometnuo u jednog od prepoznatljivih lidera maloprodaje, a tu poziciju kompanija nastoji još više učvrstiti daljnjim razvojem i unapređenjem poslovnih rezultata.

“Plan nam je u sljedeće tri godine pozicionirati se među tri najveća hrvatska trgovca po prihodima te steći tržišni udio veći od 10 posto, a to ćemo postići prije svega zahvaljujući našem proximity formatu po kojem smo jedinstveni na hrvatskom tržištu, a koji kupcima nudi vrijednost za vrijeme”, poručuje predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Blizu kad je najpotrebnije s “putujućim prodavaonicama”
Kako bi se još više približio svojim kupcima i zadovoljio specifične potrebe pojedine lokalne sredine, Studenac je razvio inovativni pop-up format prodavaonice s pomno osmišljenom ponudom koja maksimalno iskorištava prostor manjih dimenzija. Pored toga, ove su prodavaonice mobilne pa kada je, primjerice, velika fluktuacija domaćih i stranih turista na obali, onda može biti smještena na tim lokacijama, dok u ostatku godine može biti premještena na novu lokaciju.

“Ovaj format je idealan jer s jedne strane se brzo i jednostavno prilagođavamo potrebama naših kupaca, a istovremeno poboljšavamo i poslovanje kompanije. U samo tri mjeseca otvorili smo sedam novih pop-up prodavaonica, a u planu je skoro otvaranje još najmanje njih tri. Prvi rezultati su odlični i ukazuju na to da bi pop-up shopovi mogli činiti trećinu naše ukupne organske ekspanzije”, ističe Senczuk.

Moderna rješenja za moderne potrebe
Osim fizički, kupcima se trgovina-susjed približila dodatno i iskorakom na najpopularniju komunikacijsku platformu u Hrvatskoj – WhatsApp. Zajedničkim snagama s Infobipom već je razvijena prva verzija koja nudi informacije o redovnom i nedjeljnom radnom vremenu, lokacijama trgovina te tjednim ponudama, a punom parom nastavlja se s daljnjim razvojem projekta i složenijim oblicima komunikacije kako bi se kupcima pružila mogućnost personaliziranog iskustva te još više mogućnosti i pogodnosti.

Dodatne posebne pogodnosti i uštede Studenac nudi svojim vjernim kupcima i putem aplikacije Moj Studenac, u kojoj razvija personaliziranu ponudu po kategorijama te korisnici imaju priliku uživati dodatne popuste i akcije, kako na ukupnu kupnju, tako i na pojedine proizvode i kategorije te ostale pogodnosti koje pruža ulazak u ekskluzivni Studenac klub.

Osmišljavanju i implementaciji novih inovativnih rješenja te razvoju digitalnih procesa u poslovanju vjetar u leđa osobito daje Centar izvrsnosti Studenac Digital. Data znanstvenici i inženjeri pomno analiziraju prikupljene podatke kako bi Studenac dodatno upoznao i prilagodio se potrebama i navikama svojih kupaca, ali i unaprijedio poslovne procese.

“Od naših data inženjera, preko radnika u skladištima, do zaposlenih u samim trgovinama – svi oni daju svoj doprinos u razvoju Studenca i podjednako im pripadaju zasluge za sve uspjehe kojima se možemo pohvaliti. S našim vrijednim zaposlenicima nastavljamo se i dalje razvijati po već provjerenoj formuli za uspjeh”, zaključuje predsjednik Uprave Studenca.

Aktivan član zajednice
Na putu uspjeha Studenac ne zaboravlja niti zajednice u kojima djeluje i čiji je aktivni i sastavni dio. Svjesna uloge i odgovornosti koje ima kao jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, kompanija kontinuirano doprinosi boljitku zajednica kroz društveno odgovorno poslovanje koje uključuje aktivnosti i projekte usmjerene očuvanju okoliša i zdravom načinu života, potporu udrugama i organizacijama koje donose pozitivne pomake u svojim zajednicama te Ekoznalce, ambasadore naših programa usmjerene našim najmlađim sugrađanima. Jedan od posljednjih projekata je i aktualni projekt “Čiste ručice za zdravlje dječice” zahvaljujući kojemu je za učenike 63 osnovne škole širom Hrvatske osigurana godišnja količina tekućeg sapuna, a u planu je nastavak kontinuiranog ulaganja u zajednicu i u bolju budućnost.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNamazi – Promocije zauzimaju važno mjesto
Sljedeći članakČetiri vrste namaza za sve ukuse