Najveći američki trgovački lanac Wal-Mart Stores najavio je da će ukinuti u travnju veći broj uredskih radnih mjesta u SAD-u, dok istodobno ulaže u poboljšanje poslovanja putem interneta te se vraća iskorištavanju svoje prednosti niskih cijena u sektoru maloprodaje u SAD-u

Wal-Mart je time potvrdio da provodi novi krug smanjenja broja radnih mjesta, koji će uključivati ​​”stotine” pozicija u međunarodnom i tehnološkom odjelu tvrtke, kao i u lancu skladišta Sam Club.

“Kako smo već najavili u siječnju, u nastojanju da podupremo rast i investicije, moramo disciplinirano upravljati troškovima i kapitalnim odlukama. To znači da ćemo i dalje nalaziti načina za efikasniji i učinkovitiji rad”, kazao je glasnogovornik Wal-Marta Randy Hargrove.

Nije objavio pojedinosti o točnom broju radnih mjesta koja se ukidaju. The Wall Street Journal je prvi u utorak izvijestio o tom potezu.

Wal-Mart je s ukidanjem radnih mjesta započeo u prošloj godini, kada je objavio da ukida 7.000 radnih mjesta u pozadinskim službama te premješta velik broj zaposlenika u prodaju.

Početkom godine Wal-Mart je ukinuo i više od 1.000 radnih mjesta u uredima, uglavnom u odjelu ljudskih resursa. (SEEbiz)