Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Najbolje web trgovine prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača, su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com. Natjecanje Web trgovac godine odvija se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i tvrtke Ceneje.

Na ovogodišnje natjecanje Web trgovac godine 2019. prijavilo se rekordnih 195 web trgovina, a predsjednik međunarodne stručne komisije Matej Kolšek je otkrio kako su ovogodišnji natjecatelji nadmašili sva očekivanja.

“U pet godina organizacije natjecanja web trgovac godine u Hrvatskoj, kvaliteta prijavljenih trgovina se neizmjerno poboljšala. Raduje nas što natjecatelji prihvaćaju savjete stručne komisije i podatke iz izvješća kojeg im dostavljamo nakon ocjenjivanja trgovine te zaista kontinuirano rade na poboljšanjima“, napomenuo je Kolšek.

Nagrađeni:

GLAVNE NAGRADE WEB TRGOVAC GODINE 2019.

Web Champion Award: namjestaj.hr
Web Challenger Award: lafaboo.com

POSEBNE NAGRADE

1st People’s Choice Award: cvjecarnicaljubica.com
2nd People’s Choice Award: malestvari.hr
3rd People’s Choice Award: maskice.hr

NAGRADA KOMISIJE
The Shopper’s Mind WEB Challenger Committee Award: proteone.hr
The Shopper’s Mind Web Champion Committee Award: ekupi.hr

POSEBNA PRIZNANJA
U kategoriji Usluge: Allianz.hr
U kategoriji Grupna kupovina: Ponudadana.hr

NAGRADE PO KATEGORIJAMA:
Audio & Video: sonusart.hr
Automoto: kupigume.hr
Kids Accessories & Toys / Kids & Family: lafaboo.com
Home & Garden: klimakoncept.hr
Books, Office & School: printink.hr
Health & Beauty: adrialece.hr
Furniture: adrialece.hr
Footwear: sportvision.hr
Fashion & Accessories: watch-a-porter.com
IT & Consumer Electronics: conrad.hr
Specialised Store: zooplus.hr
Sports: grosbasket.com
Telco & Mobile: mobis.hr
Web Shopping Mall: zutiklik.hr
Fun & Gifts: partypops.hr
Healthy Food & Supplements: biobio.hr

Vlastitom dostavnom službom do sigurnije isporuke
“Pobjedu pripisujemo našem odnosu prema klijentima. Maksimalno se trudimo pružiti najbolju moguću uslugu i klijentima izaći u susret što više možemo“, otkrila nam je Ana Popović iz trgovine Namještaj.hr. Ključ uspjeha vidi u kontinuiranom ulaganju u razvoj web trgovine, povećanju asortimana i poboljšanju usluga.

“Klijentima nudimo kupovinu bez rizika. Plaćanje unaprijed nije potrebno, narudžba se može besplatno vratiti unutar 365 dana, dostava je besplatna i što je najvažnije, vršimo ju vlastitom dostavnom službom kako bismo omogućili sigurnu isporuku namještaja”, dodala je Ana Popović.

Prvi puta na natjecanju i odmah pobjeda
“Sve proizvode biramo s puno pažnje i ljubavi trudimo se kupcima ponudi kvalitetne igračke, te na taj način poticati dječju igru koja je iznimno važna za njihov razvoj. Vjerujemo da naše igračke pružaju mogućnost roditeljima da kvalitetno provedu vrijeme sa svojom djecom i da se zajedno igraju. Zato je naša misao vodilja – Neka igra nikada ne prestane!“, rekla je Marijana Birkić Lovegrove iz trgovine Lafaboo.

Kako su se birali pobjednici?
Natjecanje Web trgovac godine već petu godinu opravdava svoj ugled u očima web trgovaca koji su se ove godine prijavili u rekordnom broju, a sve veću popularnost dobiva i među potrošačima koji žele biti sigurni u svoj izbor web trgovine.

Ovogodišnje natjecanje oborilo je sve rekorde po pitanju prijava, sudjelovalo je čak 195 web trgovina, a prvi puta su i potrošači imali prilike u natjecanje nominirati svoje omiljene web trgovine.

Svi prijavljeni web trgovci anketirali su kupce o iskustvu kupovine u njihovoj trgovini i s prikupljenih minimalno 50 riješenih anketa mogli su se kvalificirati u natjecanje.
Idući je korak bio ocjenjivanje trgovina na dva područja: zadovoljstvo kupaca i tehnička sukladnost trgovine s europskim standardima sigurne online kupovine. Potom su tri online trgovine s najvišim ocjenama iz svake kategorije uvrštene među finaliste.

Finaliste je ocijenila međunarodna stručna komisija s 27 članova, a vodio ju je Matej Kolšek (Ceneje.si & Shopper’s Mind). Online trgovine koje su dobile najveću ukupnu ocjenu, postale su pobjednice u svojoj kategoriji.