getro-market-zagreb-midiTrgovački lanac Mercator Hrvatska danas je u naselju Travno, točnije na platou “Mamutice“, otvorio prvi zagrebački “Getro market“.

Getro market, novi prodajni format ‘kvartovskih’ trgovina, predstavljen je krajem studenog otvaranjem 22 trgovine na području Slavonije. Nastao je kao odgovor na analizu potreba i zahtjeva  dosadašnjih kupaca te socio-demografskih pokazatelja konkretnog područja, ističu iz Mercatora.

Kroz linije robne marke Getroa, kupcima srednje i niže platežne moći nudi odabrane proizvode po cijenama nižim i do 50 posto u odnosu na redovnu ponudu, navodi se u priopćenju.

U prvom zagrebačkom Getro marketu zaposleno je osam djelatnika te u svojoj ponudi ima gotovo tri tisuće artikala, od čega više od 500 artikala vlastite robne marke.

“Osim strategije niskih cijena, Getro market nastavlja opredjeljenje Mercatora da kroz svoj trgovački lanac potiče rast i razvoj domaćih proizvođača pa će tako, u prvom zagrebačkom Getro marketu, ponudu robne marke sačinjavati više od 60 posto proizvoda hrvatskih proizvođača i dobavljača“, izjavio je povodom otvorenja direktor maloprodaje društva Mercator-H, Tomislav Bagić.

Kao što je prethodno najavljeno, kroz naredna dva mjeseca Mercator-H otvorit će još 20 trgovina tog prodajnog formata na području sjeverozapadne Hrvatske.