Zlatom nagrađen Barcaffe India Single Origin

Barcaffè espresso nagrađen na Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave u Italiji

Na ovogodišnjem natjecanju u degustaciji kave u organizaciji Međunarodnog instituta za degustaciju kave (International Institute of Coffe Keys), Barcaffè espresso osvojio je zlato za Barcaffè India Single Origin. To je već 11 medalja za Barcaffe espresso na ovim natjecanjima koja se održavaju svake godine.

Suci ovogodišnjeg natjecanja ocijenili su najbolje kave na svijetu. Učinili su to u skladu s najvišim standardima senzorske analize. Ovi stručnjaci za kavu ocijenili su ga na temelju nekoliko kriterija: zaokruživanje okusa, intenzitet arome, struktura i postojanosti pjene.

Najbolji poznavatelji i ljubitelji espresso kave uživali su u mirisu i prvom okusu, pa sve do završne note. Za njih kava nije samo još jedna svakodnevna navika, već i znanost, vještina i umjetnost u jednom. Zbog toga se sve više okrećemo kavama s jednim podrijetlom koje potječu iz određene zemlje ili regije s prepoznatljivim okusom i aromom tog zemljopisnog područja. U Indiji, zemlji poznatoj po bogatoj kulturi i raskošnim okusima, kava se uzgaja u hladu i često se sadi zajedno s raznim začinskim biljem kao što su kardamom, cimet, klinčić ili muškatni oraščić. Na taj način dobiva specifičnu aromu, koju se lako može prepoznati i okusiti. Barcaffè India Single Origin ima karakterističan, jak okus sa srednje izraženom kiselošću i ugodnom završnom notom začina i kakaa te se izdvaja od ostalih po posebnom okusu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!