ida-prester-adonis-dokuzovic-ivan-vrdoljak-tina-puhalo-grladinovic-i-sasa-ceramilacŽuja Guitar Star u potrazi za najboljim neprofesionalnim gitaristima – Vrhunski glazbenici domaće rock scene okupljeni u bendu Žuja All Stars – Veliki nacionalni finale u Osijeku uz atraktivan glazbeni program

U popularnom rock klubu Hard Place predstavljen je projekt Žuja Guitar Star u sklopu kojega će u sljedeća dva mjeseca trajati uzbudljiva potraga za najboljim neprofesionalnim gitaristom.

S ciljem afirmiranja mladih talentiranih zaljubljenika u gitaru, ovo natjecanje pruža priliku svim gitaristima amaterima starijima od 18 godina da pokažu svoje umijeće u sviranju električne gitare i to već 8. studenoga na kvalifikacijskom natjecanju u Zagrebu i 19. studenoga na velikom nacionalnom finalu u Osijeku.

Kako bi došli do kvalifikacijskog natjecanja, kandidati se od 1. do 25. listopada trebaju prijaviti na internetskoj stranici www.ozujsko.com/zujaguitarstar videosnimkom izvođenja gitarske skladbe po vlastitom izboru.

Autor projekta Žuja Guitar Star, koji je dio Ožujsko glazbene točionice, Adonis Dokuzović, na press konferenciji istaknuo je kako taj projekt svim ljubiteljima vječne gitare, bez obzira na dob i spol, pruža priliku da dokažu svoj talent. “Gitara je omiljeni instrument gotovo svih generacija i bit će uzbudljivo vidjeti sve te različite prijave i interpretacije koje će otkriti i neke nove, dosad nepoznate talente”, istaknuo je Dokuzović.

Na pretkvalifikacijskom natjecanju u Zagrebu 8. studenoga stručni žiri kandidate će ocjenjivati na temelju pet kriterija: muzikalnosti, originalnosti tona, originalnosti solo izvedbe, tehničke vještine sviranja gitare i groovea.

Desetero najboljih 19. studenoga natjecat će se za titulu najboljeg hrvatskog gitarista u finalu u Osijeku. Kako bi kandidati imali potpun glazbeni doživljaj, u finalu će ih pratiti Žuja All Stars, bend koji je posebno oformljen za ovu priliku, a čine ga redom vrhunski glazbenici kultnih rock bendova. Tako će na klavijaturama biti Jurica Leikauf iz Prljavog kazališta, na bubnjevima Dražen Šolc iz Parnog valjka, na solo gitari Vedran Božić iz benda Time, na bas gitari Tomas Krkač iz Telefon Blues Banda uz prepoznatljiv vokal Tonija Jankovića iz Divljih jagoda.

Osim mogućnosti da se predstave široj javnosti, najbolji gitaristi imat će priliku osvojiti i vrlo vrijedne nagrade poput vrhunskih električnih gitara i pojačala te snimiti kompilacijski album “Guitar Star” u studiju Croatia Recordsa.

Vrijednost ovog projekta prepoznalo je Ožujsko pivo kao glavni partner projekta i koje kao stalni pratitelj vrhunske glazbene zabave s Ožujsko glazbenom točionicom nastavlja tradiciju potpore glazbenim talentima.

Glavni je medijski pokrovitelj Nacionalna radijska grupa Soundset koja će aktivno pratiti kandidate na putu do glazbene afirmacije. Veliku potporu projektu dao je i grad Osijek, u kojemu će se održati finale – pravi glazbeni spektakl na kojemu posjetitelje očekuju bogat glazbeni program i vrhunska zabava uz bendove Psihomodo Pop i Lavine.

Od ostalih sponzora valja istaknuti Mega Muziku, koja je osigurala vrijedne nagrade, zatim javno.hr i Fender te Croatia Records i Croatian Music Channel, koji osiguravaju snimanje kompilacije i televizijskog spota.