karlovacki-dani-piva-midi1Karlovačka pivovara, kao generalni sponzor 26. Karlovačkih dana piva, koji će se održati na Športsko rekreacijskom centru (ŠRC) Korana od 24. kolovoza do 2. rujna, u svom će velikom ugostiteljskom šatoru imati ponudu jela karakterističnih za Slavoniju, Hrvatsko zagorje, Dubrovnik, Istru i za Dalmaciju, istaknuto je na današnjem predstavljaju.

Novinari su u sklopu prezentacije prvi mogli kušati “karlovačko festivalsko pivo” proizvedeno po recepturi upravo i samo za Dane piva.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher i direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet za “karlovačko festivalsko pivo” kazali su da je rađeno po posebnoj recepturi s većim postotkom alkohola i jačom aromom od uobičajenog proizvoda “karlovačko svjetlo pivo”.

Turistička zajednica grada Karlovca priopćila je danas kako će se na ovoj najvećoj karlovačkoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji, ujedno najvećoj pivskoj manifestaciji u Hrvatskoj, osim tradicionalne Karlovačke pivovare predstaviti u zasebnim šatorima i Bihaćka pivovara, Zagrebačka pivovara, Ličanka, Carlsberg i Osječka pivovara. Unsko sanski kanton će osim Bihaćke pivovare prezentirati kroz gastronomiju i glazbu svoj kanton kao turističku destinaciju.

U šatoru Obrtničkog sajma, osim domaćih obrtnika, predstavit će se nekolicina njih iz Bihaća te iz Črnomlja (Slovenija). Od ponedjeljka će se pak svakog dana predstaviti po jedan ceh obrtnika Karlovačke županije – ugostiteljski, uslužnih djelatnosti, proizvodnih djelatnosti, frizera, a bit će održana i izložba starih obrta i tradicijskih djelatnosti. (H)