vindija-svjetski-dan-skolskog-mlijeka-largeVaraždinska tvrtka je u sklopu Svjetskog dana školskog mlijeka zagrebačkim i varaždinskim mališanima predstavila je i podijelila svoje mliječne proizvode

U suradnji s Hrvatskom mljekarskom udrugom prehrambena industrija Vindija je 28. rujna obilježila Svjetski dan školskog mlijeka te je svojim mliječnim napitcima razveselila polaznike Osnovne škole Jelkovec, domaćine ovogodišnje manifestacije kao i njihove goste iz okolnih škola i vrtića.

Čak 750 okupljenih mališana je, osim uživanja u ukusnim proizvodima iz Vindijine “Zemlje zdravlja”, aktivno sudjelovalo i u kreiranju zabavno – poučnih sadržaja koji govore o važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani.

Kako bi dodatno obogatila ovogodišnju manifestaciju, Vindija je u goste dovela članove ekipe KHL Medveščak – Joela Prpica, Igora Lazića i Dina Gombara, koji su djeci prenijeli svoja iskustva i dobrobiti konzumacije mlijeka u sportskoj prehrani te su školarcima dijelili autograme i s njima se fotografirali, ističu iz Vindije.

Priliku za sudjelovanje na Svjetskom danu školskog mlijeka ova je prehrambena tvrtka pružila i učenicima VI. Osnovne škole iz Varaždina, koji su izložbom maštovitih crteža također dali svoj obol proslavi neizostavne namirnice dječjeg jelovnika.

Manifestacija proslave školskog dana mlijeka dodatno je obogaćena humanitarnom akcijom “Hrvatske mljekare daruju djecu O.Š. Jelkovec” kojoj se i ove godine odazvala Vindija s donacijom svojih proizvoda.

Svjetski dan školskog mlijeka manifestacija je utemeljena od strane UN-ove organizacije za poljoprivredu koja se od 2000. godine održava u zemljama diljem svijeta i to tradicionalno posljednje srijede u rujnu.

Taj dan svake godine u Hrvatskoj obilježava i organizira Hrvatska mljekarska udruga u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport te Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.