Zvijezda šestu godinu zaredom potvrđuje vodeću poziciju na tržištu prema BRANDscore listi

Zvijezda je i ove godine potvrdila vodeću tržišnu poziciju budući da ima dva proizvoda u top tri hrvatska brenda, dok se u top 10 najsnažnijih hrvatskih brendova nalaze ukupno četiri Zvijezdina brenda

Najsnažniji brand u Hrvatskoj je Zvijezda majoneza koja je prvi put zauzela vodeće mjesto na BRANDscore listi snage brendova u Hrvatskoj. Na drugom je mjestu Suncokretovo ulje. Zvijezda je tako i ove godine potvrdila vodeću tržišnu poziciju budući da ima dva proizvoda u top tri hrvatska brenda, dok se u top 10 najsnažnijih hrvatskih brendova nalaze ukupno četiri Zvijezdina brenda. Tako je Zvijezda Ketchup u ovom valu istraživanja na 6. mjestu, dok je tvrdi margarin na 10. mjestu.

Navedeni podaci dio su BRANDpuls istraživanja odnosa potrošača prema brendovima. Istraživanje se redovito provodi niz godina, a u razdoblju rujan/listopad 2022. obuhvatilo je uzorak od 1.476 brendova unutar 67 FMCG kategorija u Hrvatskoj o kojima je svoje mišljenje dalo 1.800 ispitanika.

Najsnažniji hrvatski brend – Zvijezda majoneza – neizostavan je dodatak brojnim jelima, a otkad se počela industrijski proizvoditi 1959. godine u tadašnjoj Tvornici ulja postala je dijelom gotovo svake domaće kuhinje. Radi se po tradicionalnoj recepturi, od svježih žumanjaka i suncokretovog ulja, bez dodanih konzervansa, aroma i stabilizatora. Vječni je klasik uz kojeg su odrasle mnoge generacije, a dobitnik je i znaka Hrvatske kvalitete.

Proizvod koji je zauzeo drugo mjesto je Zvijezda Suncokretovo ulje. Njegova vrhunska kvaliteta čini ga idealnim izborom u pripremi svih vrsta jela. Prirodan je izvor vitamina E i nezasićenih masti te se preporučuje za kuhanje, pečenje, prženje i pripremu svih hladnih jela.

“Zahvaljujemo potrošačima što su još jednom prepoznali kvalitetu naših proizvoda i time nam ukazali povjerenje. Jako smo ponosni na činjenicu da imamo dva proizvoda u top tri najjača brenda, čime smo još jednom potvrdili jedinstvenu poziciju na tržištu kao lideri u industriji”, rekao je Gašpar Novak, direktor marketinga i razvoja Zvijezde.

Zvijezda ima tradiciju inovacija dulju od stoljeća te predvodi trendove na domaćem tržištu. Zvijezda ujedno i kontinuirano daje svoj društveno odgovorni doprinos kroz suradnje s Hrvatskom udrugom za sindrom Down, Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Udrugom slijepih Zagreb.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDeloitte: Digitalna transformacija može generirati 1,25 bil. USD dodatne tržišne kapitalizacije
Sljedeći članakAkvakultura potvrdila poziciju strateške gospodarske grane