Većinom su na popisu tehnološke tvrtke, no probilo se i nekoliko brendova iz drugih sektora

Forbes nam donosi listu kompanija koje imaju najbolju poveznicu sa svojim potrošačima po izvješću koje je objavio Added Value.

Tvrtke na listi su rangirane prema tome u kojoj mjeri su percipirane kao vizionarske, inspirativne, odvažne i uzbudljive.

Ovo je treći ovakav izbor, no prvi puta razmatrani su brendovi izvan SAD-a. Istraživanje je obuhvatilo 160 brendova u 15 sektora u 10 zemlja, a kao i kod prošlih godina u vrhu su tehnološke tvrtke.

Prema riječima Maggie Taylor, direktorice Added Value u Sjevernoj Americi, takav rezultat nije iznenađujući, no ono na što je skrenula pozornost je sve veće Samsungovo približavanje Appleu.

“Ono što se dešava s Appleom je zanimljivije. Čini se da kao brend postaje sve manje inspirativan, a Samsung se uspio približiti u njegovu domenu. Izgleda da je Apple nakon Jobsa izgubio dio svoje ‘humanosti i specifičnosti’ te sve više postaje korporativni brend”, rekla je Taylor. Forbes ističe i Ikeu kao brend koji se uspješno probio među tehnološke tvrtke što dokazuje njezinu iznimnu povezanost s potrošačima.

Top 10 kompanija koje su najbolje povezane s potrošačima: Google, Apple, Samsung, Ikea, Microsoft, Playstation, BMW, Audi, Coca Cola, eBay. (Lider)