Srpsko tržište maloprodaje pokazuje prve znake oporavka nakon krize koja je trgovce u trgovinskim radnjama prepolovila duži niz godina. Da stvari polako kreću na bolje, govore i neslužbene informacije da će uskoro na srpskom tržištu djelovati Lidl I Carrefour.

drogeriekette-mueller-midiPored ulaska dva spomenuta igrača, u Srbiji se očekuje i izgradnja novih shopping parkova kao i velikih shopping centara, među kojima su i novi Aviv Park-ovi, Stop Shop centri, veliki Belgrade Plaza Centar, Shoppi centar Subotica, Capitol Park Rakovica kao i shopping centri austrijske Supernove.

Austrijska Supernova kao svog čestog zakupca u svojim objektima ima Njemački lanac drogerija Müller. Pored ranijih najava da će ova kompanija otvarati svoje maloprodajne objekte kao i ulaziti na nova tržišta u jugoistočnoj Europi, još uvijek nije stigla u Srbiju.

Kontaktirali smo ovu kompaniju, kako bi eventualno dobili informacije o mogućem dolasku na naše tržište. “Nažalost, u ovom trenutku ne postoje zvanični planovi o ulasku na Vaše tržište, to je sve što u ovom trenutku možemo da Vam kažemo”, rekli su iz ove kompanije. (retailserbia.com)