U Belju je danas dodijeljen certifikat Halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj za proizvode Abc svježi krem sir, Abc Mediteran, Abc Povrće i Abc Vlasac te za polutvrde sireve Baranjac, Gauda i Edamer i svježe sireve, priopćeno je iz Belja.

Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete, obznanio je odluku o dodjeli Halal certifikata Belju d.d. te je u svom obraćanju istaknuo potrebu sinkroniziranih aktivnosti svih gospodarskih subjekata kako bi se značajnije uključili u tokove ovog najbrže rastućeg tržišta u svijetu.

Halal certifikat Belju d.d. uručio je Mirza ef. Delić, glavni imam osječko-vinkovački, a u ime Belja certifikat je primio Davor Bošnjaković, član Uprave Belja.

“Belje je proteklih godina u cilju unapređenja kvalitete poslovanja implementiralo sustave ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP i GlobalGap, a uručenje Halal certifikata za Belje je vrlo važno radi otvaranja novih, ali i učvršćivanja pozicija na našim postojećim tržištima”, kazao je Bošnjaković.

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti, ali su jednako tako dobrodošli i u konzumaciji pripadnika svih ostalih vjerskih skupina, ističe se u priopćenju.