herbert-hainer-adidas-largeNjemački proizvođač sportske opreme planira rast prodaje do 2015. u rasponu od 45 do 50 posto

Adidas Grupa danas je na danu ulagača u njemačkom Herzogenaurachu predstavila svoj strateški i poslovni plan do 2015. godine. Nazvan “Put 2015”, u usporedbi s očekivanim rezultatima za 2010., plan do 2015. godine za cilj ima rast poslovanja cijele grupe za 45 do 50 posto, na 17 milijardi eura, stoji u priopćenju kompanije.

Adidas Grupa teži nadmašiti ukupni tržišni rast te u sljedećih pet godina planira prestići svoje glavne konkurente i na taj način postaviti temelje za vodstvo u industriji sportskih dobara.

Grupa također cilja na složenu godišnju stopu rasta od 15 posto te želi doseći održive operativne marže od 15 posto do najkasnije 2015. godine.

“Uspjeh branda predstavlja uspjeh Adidas Grupe i zato moramo odrediti naše poslovne ciljeve prema našem snažnom brand portfoliju,” kaže Herbert Hainer, CEO Grupe.

“ Želimo postići kvalitetan i održiv rast stvarajući vodeće brandove u percepciji potrošača. U sljedećih nekoliko godina, investirat ćemo u naše brandove kako bi dostigli naše ambiciozne, ali ostvarive ciljeve. Uvjeren sam kako će nas naš strateški poslovni plan uvesti u novu uspješnu eru adidas Grupe.”

Kao dio strateškog poslovnog plana, Adidas i Reebok zauzimaju jasnu poziciju na tržištu, ističe se u priopćenju. Dok je Adidas usmjeren na natjecateljske sportove sa svojom Sport Performance divizijom temeljenom na inovaciji i tehnologiji te Sport Style divizijom usmjerenom na sportski način života i modne navike potrošača, Reebok postaje fitness i trening brand za aktivne i povremene sportaše.

Strateški poslovni plan je najopsežniji plan Adidas Grupe do sad te uključuje sve brandove, kanale prodaje te funkcije Grupe na globalnoj razini.

”Otkad smo pokrenuli našu prvu inicijativu rasta 2001., iz temelja smo redefinirali kompetitivno okruženje naše industrije te smo kreirali ono što je danas poznato kao Two-horse race. Od 2001. do 2010., naše prodaje su se udvostručile na više od 11 milijardi eura. Naši neto prihodi u istom razdoblju gotovo su se utrostručili do očekivanih prihoda između 560 i 565 milijuna eura u 2010. Stoga smo sada spremni za ulazak u novu fazu rasta temeljenu na našem putu do vodeće kompanije sportskih dobara u svijetu”, kazao je Herbert Hainer. (pd)