Koncern Agrokor postigao je nakon višetjednih pregovora dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora o reprogramu kredita prilikom preuzimanja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, objavio je u četvrtak slovenski poslovni list Finance.

Na dogovor su, tvrde Finance koje se pozivaju na više izvora bliskim pregovorima, pristale i dvije austrijske banke, Erste bank i Raiffeisen banka, a one su do sada imale najtvrđe pozicije u pregovorima. Time opet postaje izgledno da će do realizacije lani sklopljenog kupoprodajnog ugovora Mercatora i većinskih vlasnika Mercatorovih dionica i doći, navodi list, dodajući da dogovor još treba i formalno potpisati.

Kupoprodajni ugovor Agrokora i većinskih vlasnika 53,34 posto Mercatorovih dionica sklopljen prošle godine istječe 31. ožujka, a produženi rok do kojega se treba potpisati ugovor s bankama o restrukturiranju Mercatorovih dugova produžen je nedavno do kraja ovog mjeseca.

Izvorni kupoprodajni ugovor predviđa cijenu dionice od 120 eura, a Agrokor je krajem prošle godine, zbog zahtjeva banaka da pri preuzimanju dokapitalizira Mercator i vrati dio dospjelih Mercatorovih dugova bankama, cijenu postavio na 80 eura, o čemu se još pregovara. (Lider / Hina)