VijestiZemljaAgrolaguna i Maslinari Istre potpisali sporazum o suradnji

Agrolaguna i Maslinari Istre potpisali sporazum o suradnji

Agrolaguna i Poljoprivredna zadruga “Maslinari Istre” potpisali su u četvrtak, 3. listopada,  u prostorijama Obrtničkog doma u Poreču Ugovor o poslovnoj suradnji, objavljeno je iz Fortenova grupe.

Kako se navodi, ugovor s Agrolagunom osigurava maslinarima u zadruzi kapacitete za preradu te visoku razinu kvalitete i zdravstvene ispravnosti prerađenog ulja, kao temeljne pretpostavke brendiranja ulja s etiketom zaštićene oznake izvornosti koje na razini EU ima ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Istre. Procjenjuje se da će se preraditi oko 60.000 kg ploda masline što bi iznosilo oko 7.000 litara ulja, ovisno o radmanu.

Istodobno, Agrolaguna kroz ovu suradnju povećava proizvodne količine, proširuje kooperantsku mrežu maslinara te posredno ulaže u daljnji razvoj maslinarstva u Istri. Agrolagunina uljara ima kapacitet koji može ispratiti puno veće količine čemu se i nadaju u narednim godinama.

“Iznimno sam zadovoljna što ulazimo u suradnju sa Zadrugom koja okuplja tako veliki broj malih maslinara jer će ta suradnja biti na obostranu korist. Drago mi je da je PZ Maslinari Istre prepoznala Agrolagunu kao kvalitetnog partnera, jer osim poslovnog interesa, ovaj je ugovor Agrolaguni kao najvećoj poljoprivrednoj kompaniji u Istri važan i zbog njegovoj pozitivnog utjecaja na lokalnu zajednicu kroz ulaganje u širenje razvoja maslinarstva u Istri. Uz to, on otvara prilike zajedničke suradnje na razvoju proizvoda, kao i na širenju tržišta za plasman”, rekla je Nerina Zec, direktorica financija, računovodstva i kontrolinga u Agrolaguni.

Osnivanje Organizacije proizvođača maslina i maslinovog ulja “Maslinari Istre” potaknuli su sami maslinari u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu Istarske županije. Cilj je lakši zajednički plasman ulja na tržište i to pod jednom etiketom zaštićene oznake izvornosti. U Zadrugu je ušlo 55 maslinara.

“Osiguranje kapaciteta za preradu važna je pretpostavka zajedničkog nastupa na tržištu i daljnjeg brendiranja našeg ulja, osobito kada je riječ o kontroli kvalitete u procesu. Naš je cilj visokokvalitetan proizvod, više cjenovne katergorije, a suradnja s Agrolagunom u potpunosti omogućuje ispunjavanje tih ključnih pretpostavki”, zaključila je Katja Gašparini, upraviteljica Zadruge “Maslinari Istre”.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...