festigia-vino-paleta-largeNa ovogodišnjem ocjenjivanju vina Vinagora u Budimpešti vrhunska vina Festigia podruma Agrolagune, koja posluje u sastavu Agrokora, ostvarila su poseban uspjeh te su nagrađena zlatnom i srebrnim medaljama.

Vino Festigia Castello 2009 osvojilo je dvostruku nagradu: zlatnu medalju i priznanje Wine of the Country koje se bira među zlatom ocijenjenim stranim vinima.

Festigia Malvazija 2010, Festigia Cabernet sauvignon 2009, Festigia Merlot 2009 i Festigia Syrah 2008 osvojile su srebrne medalje, navodi se u priopćenju Agrokor vina.

Festigia je brend vrhunskog vina čiju etiketu nose samo vina s najboljih istarskih položaja čija kvaliteta je ove godine ovjenčana brojnim priznanjima, domaćim i međunarodnim.

Vinagora slovi za jedno od deset najprofesionalnijih ocjenjivanja vina u svijetu, a prvi puta je organizirano 1992. godine. Održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije vinove loze i vina (OIV), te Međunarodne udruge enologa (UIOE), a aktivni je član udruge najvećih svjetskih ocjenjivača vina VinoFed.