agrolaguna-ol-istriaOL Istria dobitnik je zlatne medalje na ocjenjivanju u Los Angelesu

Agrolagunino ekstra djevičansko maslinovo ulje OL Istria dobitnik je zlatne medalje na natjecanju Extra Virgin Olive Oil Competition koje je održan u Los Angelesu u SAD-u. Na dvanaestom Extra Virgin Olive Oil Competitionu, koje se ove godine održalo u sklopu LA International Wine & Spirits Competitiona, sudjelovalo je 16 zemalja među kojima su Italija, Španjolska, Argentina, Australija, Čile, Japan, Turska i Grčka s više od 370 uzoraka maslinovih ulja.

U ovoj iznimnoj konkurenciji zemalja poznatih po vrhunskim maslinovim uljima, zlatno priznanje dodijeljeno za Agrolaguninu mješavinu sorti Ol Istria od iznimnog je značaja, ističu iz hrvatske tvrtke.

Ovo natjecanje jedno je od najvećih na svijetu i predstavlja vrlo važno mjerilo za američkog potrošača, a dobitnici nagrada bit će predstavljeni na čitavom nizu manifestacija, među kojima je i LA jesenski sajam.

OL Istria obuhvaća asortiman sortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja  Ascolana, Pendolino i Picholine koja se na tržištu nalaze u pakiranju od 250 ml te ekstra djevičanskog maslinovog ulja mješavine sorti u pakiranjima od 250 ml, 500 ml i 750 ml. Jedino je mješavina sorti prijavljena na natjecanje i upravo je ona u kategoriji blagih ulja dobila ovo visoko priznanje.