alibaba01-midiKineski on-line trgovački gigant objavio je da je na kraju svoje fiskalne godine postao najveći trgovac na svijetu, uzimajuću u obzir ukupnu vrijednost prodane robe na kineskom tržištu.

Treba imati na umu da kjineska kompania još uvijek nije predstavila službene rezultate poslovanja u posljednjem kvartalu i čitavoj fiskalnoj godini, ali priopćenje jasno naglašava da je Alibaba prestigao Walmart koji je ostvario 482.1 milijardu dolara od prodaje.

Prije samo dva tjedna potpredsjednik Alibabe Joseph Tsai je na svom blogu objavio da je deset dana prije kraja fiskalne godine, Alibaba prešao granicu od tri milijarde juana ukupne vrijednost prodane robe, što je oko 476 milijardi dolara.

Iz ovog posta se zaključuje da će Alibaba fiskalnu godinu završiti s oko 490 milijardi dolara, što je oko osam milijardi dolara prodaje više nego ponos američke trgovine Walmart. Prema izvorima iz Alibabe, količina robe prodane preko on-line kanala dostigla je oko 10 posto ukupne prodaje na teritoriji Kine i obuhvaća čak 15 milijuna zaposlenih. (marketnetwork.rs)