aweb-internet-trgovina-midiŠest slavonskih proizvođača hrane napravilo je ovih dana svoje prve korake na internetu u sklopu projekta Tržnica d.o.o. Osijek i Agrokluba.

Kako je za Agroklub izjavio Ante Šimić, direktor tvrtke Tržnica d.o.o. Osijek, u fokus ovog projekta naglasak je postavljen na lokalne ekoproizvođače koji su vrijedan dio ponude tržnica.

“Ovim projektom htjeli smo pomoći korisnicima naših usluga da osim kupaca na tržnici iskorače i u svijet interneta i tamo nađu prostor za sebe i svoj proizvod”, zaključio je Šimić.

“Projekt je realiziran pomoću našeg novog proizvoda aWEB koji je javnosti predstavljen početkom godine. Zamišljen je kao svojevrsna ulaznica farmerima u svijet interneta i prema svemu sudeći, odlično odgovara potrebama lokalnih proizvođača. Njihove reakcije izrazito su pozitivne, dakle imamo zadovoljnog proizvođača kojemu se otvaraju nove perspektive i s druge strane Tržnicu koja je svojoj usluzi dala dodanu vrijednost”, rekla je Ivana Buljan, voditeljica ovog projekta, u ime Agrokluba.

Konačan rezultat projekta jest, kako smo uvodno naveli, šest online proizvođača koji su ovime iskoračili u svijet interneta, bilo da su im kreirane prve internetske stranice, ili da su koristili promotivne mogućnosti aWEB usluge. Riječ je većinom o ekološkim proizvođačima voća, povrća i meda, a osim izrade stranica realizirano je i online oglašavanje.

Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte EU-a i gospodarstvo grada Osijeka naglasila je, također za Agroklub, ulogu javnog servisa u ovom projektu. “Na svima nama u javnoj upravi zadatak je da u što većoj mjeri pomognemo i potaknemo gospodarske aktivnosti na području našeg grada. Vjerujem da ćemo ovim projektom omogućiti izlazak naših vrijednih proizvođača na šire tržište.”

Informacijski sustav Agroklub kojeg je početkom ove godine na tržištu predstavio kao novu uslugu za poboljšanje položaja poljoprivrednih proizvođača na tržištu odnosi se na model izrade internetskih stranica za sve tvrtke, obrte, zadruge ili gospodarstva koji imaju finalni proizvod, a do sada nisu bili prisutni na internetu.

“U tom aWEB modelu omogućeno im je predstavljanje kupcima putem vlastitih internetskih stranica na kojima se nalaze sve potrebne informacije koje su jednom kupcu potrebne: informacije o proizvodima, cijenama, proizvođaču, fotografije, kao i kontaktni podaci”, navode iz Agrokluba. (glas-slavonije.hr)