kupimehr-print-screen-largeU utorak će direktor portala KupiMe Vanja Sertić i suosnivač i partner u fondu iEurope “predstaviti strateško partnerstvo koje podrazumijeva znatna ulaganja u tvrtku i ulazak američkog kapitala na hrvatsko tržište”

Američki investicijski fond iEurope kupuje udio u tvrtki KupiMe, koja vodi portale za grupnu kupnju u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, priopćeno je agencije Media Val u najavi konferencije za novinare.

U utorak će, naime, u zagrebačkom Westinu direktor portala KupiMe.hr Vanja Sertić i suosnivač i partner u fondu iEurope “predstaviti strateško partnerstvo koje podrazumijeva znatna ulaganja u tvrtku i ulazak američkog kapitala na hrvatsko tržište”.

Konferenciji će prisustvovati i James B. Foley, američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj, te Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Portal KupiMe pokrenut je nakon Kolektive, svog najvećeg konkurenta koji je i dalje najveći portal za grupnu kupnju. Na domaćem webu pojavilo se još nekoliko “groupon” projekata, a svi su kopija principa rada prvog svjetskog weba za popularnu grupnu kupovinu Groupon.com.

Ta je kompanija, stara tek dvije i pol godine, nedavno odbila Googleovu ponudu za kupnju u iznosu od oko 6 milijardi dolara, što pokazuje perspektivu ovakvog poslovanja.

Dodatni kapital investicijskog fonda iEurope mogao bi još zahuktati utakmicu na ovom tržištu.

Fond iEurope osnovan je 2001. Godine, a uglavnom ulažu u privatne male i srednje tvrtke u zemljama srednje i istočne Europe.

Fond iEurope označio je tržišta Slovenije, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske i Rumunjske kao svoja ‘primarna’ tržišta, gdje aktivno traže prilike za investiranje.

Hrvatska spada u ‘sekundarna’ tržišta, zajedno s BiH, Srbijom, Bugarskom, Makedonijom, Litvom, Latvijom i Estonijom, gdje Fond uglavnom traži mogućnosti vlasničkog ulaska u postojeće kompanije, iako i tu razmatraju i mogućnosti ‘primarnih’ investicija. (Bankamagazin)