gineta-largeRiječ je o novom autohtonom istarskom proizvodu

Danas je u palači Polesini u Poreču predstavljen autohtoni hrvatski proizvod iz Istre – Gineta, autohtono istarsko bezalkoholno osvježavajuće piće koje je do danas zadržalo izvorni običaj pripreme.

Iako rijetko, u seoskim domaćinstvima i danas znaju pripremiti taj jednostavan napitak od plodova smričke (gineprusa, brinja ili kleka).

Gineta je inspirirana višestoljetnom istarskom tradicijom te se izvrsno slaže i sa žestokim pićima, rečeno je na predstavljanju proizvoda kojem su nazočili predstavnici Juniperusa, kao začetnika ideje o Gineti, i predstavnici proizvođača Jamnice d.d.

Iz Juniperusa su ovom prilikom istaknuli kako su Jamnici ponudili kompletan projekt jer su kod renomiranog proizvođača željeli provjeriti jesu li napravili dobar koncept proizvoda dodajući kako je od prve prezentacije do današnjeg predstavljanja prošlo oko godinu dana.

“Gineta se uklopila u naš proizvodni program namijenjen HoReCa segmentu kao specifičan izvorni hrvatski proizvod iz Istre i činit će dio ponude koju će Jamnica predstaviti tijekom godine”, naglasili su iz Jamnice.