ansmann-alkaline-x-power-baterijeU Hrvatskoj je Ansmann brend prisutan od 2005. godine i danas se može naći u većim dućanima informatičkom opremom, trgovačkim lancima robe široke potrošnje, foto dućanima, optičarskim radnjama, trgovinama dječjom opremom itd.

Razlog relativno brzog prodora na hrvatsko tržište prvenstveno leži u kvaliteti proizvoda i prihvatljivoj cijeni, ali i u činjenici da Ansmann širinom asortimana nadmašuje konkurenciju.

Tako npr. Ansmann u svojoj ponudi nudi gotovo sve vrste dugmastih baterija, nekoliko vrsta i tipova alkalnih baterija (AA, AAA, C i D, 9V), nekoliko vrsta i tipova punjivih AA Mignon i AAA Micro baterija, kapaciteta čak i do 2850 mAh (najviše u klasi), Baby C, Mono D i 9V punjive baterije, zamjenske baterije za digitalne fotoaparate te litijum polimerske baterije za igračke i makete.

Osim navedenih baterija, Ansmann u ponudi za najzahtjevnije profesionalce nudi i litijske AA baterije koje traju i sedam puta dulje od klasičnih AA baterija, a podržavaju radne temperature od -40 ˚C do +60 ˚C.

Također, tu su i hibridne punjive baterije najsuvremenije tehnologije iFusion (AA), maxE (AA, AAA, C, D, 9V) i maxE+ (AA i 9v) koje kombiniraju prednosti NiMH punjivih i klasičnih jednokratnih baterija.

Marketinške i promotivne akcije te predstavljanja novih Ansmann proizvoda organizirane su u suradnji s prodajnim mjestima, a na info pultovima moguće je dobiti sve potrebne informacije o proizvodima, promotivne letke i pokoji uzorak za probu i testiranje, ali i kod zastupnika za hrvatsko tržište, tvrtke Globalteh d.o.o.