Ono u što B1 vjeruje jest ciljano oglašavanje. Vodeći se time, sve naše inovacije temeljimo na ovom principu dajući brendu našeg klijenta mogućnost da izravno komunicira s potrošačima u najvažnijem trenutku – neposredno prije njihove odluke o kupnji, ističe Mislav Lizatović, član uprave tvrtke B1 PLAKATI.

Mreža B1 trenutno je najveća mreža digitalnih zaslona u Hrvatskoj. Dosljedno uvođenje digitalnih zaslona događa se na gotovo svim B1 kanalima, a najznačajniji kanali za naše kupce bili bi: Poslovni tornjevi, Nautičke marine, Ljekarne i Domovi zdravlja, naglašava Ante Bebić, član uprave.

Možete li nam uvodno dati kratki pregled dosadašnjeg rada tvrtke B1 Plakati? Kada ste počeli te kako je tekao razvoj poslovanja?
Mislav Lizatović: B1 je bio i jest inovator u industriji FMCG marketinških medija. Osnovan 1998. godine, B1 je na hrvatskom medijskom tržištu uveo inovativne i učinkovite medijske kanale poput oglašavanja na plaži, na kabinama za presvlačenje i spasilačkim tornjevima na svim vodećim plažama Jadrana te u “Poslovnim tornjevima” koji pokrivaju 24 poslovne zgrade, svakodnevno dosežući više od 68.000 zaposlenih.

Ono u što B1 vjeruje jest ciljano oglašavanje. Vodeći se time, sve naše inovacije temeljimo na ovom principu. Kao primjer možemo istaknuti kanal “Ljekarne” koji smo pokrenuli 2007. godine. Nudimo statične i digitalne oglasne površine na mjestu kupnje dajući brendu našeg klijenta mogućnost da izravno komunicira s potrošačima u najvažnijem trenutku – neposredno prije njihove odluke o kupnji.

Ranije smo spomenuli ljetni program. To je jedan od rijetkih medijskih kanala dostupnih u Hrvatskoj na kojem možete učinkovito ciljati svih 13 milijuna turista koji posjećuju Hrvatsku, ali ne samo doći do njih nego i imati visok angažman s brendom jer je potrošač nekoliko sati u danu izložen poruci brenda. Važno je navesti da B1 medijski kanali imaju angažiranu publiku s visokim dosegom i što je još važnije visokim afinitetom. Tako se osigurava učinkovitost medijskog ulaganja. Kako smo ušli u post covid razdoblje, sada se fokusiramo na digitalizaciju naših kanala, što će našim klijentima dati veći angažman i pamtljivost brenda.

Bez sumnje, jedan od glavnih trendova svakako su digitalni zasloni. Kako ste pozicionirani u tom segmentu oglašavanja?
Ante Bebić: Digitalni zasloni su definitivno u porastu, ne samo u Hrvatskoj nego na svim tržištima. S napretkom tehnologije, prilika za zamjenu statičkog oglašavanja video oglašavanjem postala je stvarna. B1 također ulaže u tehnologiju kako bi našim klijentima pružio najbolji mogući način predstavljanja svojih brendova.

Tijekom posljednje tri godine unutar nekoliko B1 kanala postavili smo digitalne zaslone, što je našim klijentima omogućilo da svoje brendove na najbolji mogući način predstave potrošaču. Jedan od takvih kanala su 22 marine u kojima smo prisutni s B1 digitalnim zaslonima. Tijekom nautičke sezone klijenti mogu dosegnuti više od 118.000 vrhunskih potrošača. Što je još važnije, ti potrošači su izloženi našoj poruci minimalno tri minute. Digitalni zasloni su centralno povezani, što znači da možemo optimizirati putem geotargetiranja i osigurati da naši klijenti izvuku maksimum iz svojeg oglašavanja. Ove jeseni planiramo otvoriti i neke nove kanale koji će značajno povećati ne samo naš doseg, već i angažman kupaca s B1 digitalnim zaslonima.

Koliki je ukupni mjesečni doseg B1 digitalnih zaslona?
Ante Bebić: Uz digitalne pozicije B1 medijski kanali broje više od 14.000 plakatnih pozicija. Mjesečni doseg B1 digitalnih zaslona je prilično visok. Međutim, bilo bi potrebno sagledati svaki pojedinačni kanal zasebno. Imamo stvarne podatke, a naravno imamo i neke procjene.

Tako je u kanalu ljekarni procijenjeni doseg od 105.000 potrošača tjedno, a prema Ipsos pulsu kupci u ljekarnama provode u prosjeku pet minuta. Uz to, B1 pokriva 71 od 113 domova zdravlja u Hrvatskoj s 3.000 dodirnih točaka oglasnih pozicija. Tjedne procjene su 93.000 korisnika (post covid), s tim da je taj broj u porastu.

Nadalje, Program plaže najučinkovitiji je u razdoblju od svibnja do rujna, a pokriva i kontinent i obalu. Ovaj B1 kanal pokriva više od 300 najistaknutijih plaža te rijeka i jezera u Hrvatskoj. Naša posljednja procjena pokazuje izloženost u vrhuncu sezone od +86.000 potrošača po danu.


Pokrivamo i 22 nautičke marine gdje je, u špici sezone, poruka brenda izložena prema 118.000 korisnika mjesečno, dok je u kod “Poslovnih tornjeva” doseg od 68.000 potrošača srednjih do visokih primanja na mjesečnoj bazi.

Iz svega navedenog važno je napomenuti kako se ne radi o količini, već o kvaliteti kontakta. Svaki kanal ima određenog kupca sa specifičnom potrebom. Učinkovitost se postiže kada brand dosegne i komunicira s potrošačem u vrijeme dok je kupac u fazi kupnje.

Gdje ste sve prisutni s digitalnim zaslonima? Koji su vam objekti najvažniji?
Ante Bebić: Mreža B1 trenutno je najveća mreža digitalnih zaslona u Hrvatskoj. Dosljedno uvođenje digitalnih zaslona događa se na gotovo svim B1 kanalima, a najznačajniji kanali za naše kupce su Poslovni tornjevi, Nautičke marine, Ljekarne i Domovi zdravlja. Trenutno smo u procesu uvođenja novih kanala i inovacija na tržište koje će biti dostupne kasnije tijekom godine.

Ako bismo se osvrnuli na protekle dvije godine možete li sumirati kakav je utjecaj na vaše poslovanje imala pandemija?
Mislav Lizatović: Nedavna pandemija otežavala je poslovanje. Posebice su bili pogođeni Poslovni tornjevi i Domovi zdravlja kao kanali koji su bili djelomično zatvoreni od početka do kraja pandemije. S druge strane, kanali kao što su Ljekarne i Program na plaži postali su još zanimljiviji našim klijentima jer su bili jedni od rijetkih na kojima je rasla baza kupaca, a interes za komunikaciju s relevantnim potrošačima postao privlačniji.

U razdoblju pandemije planirali smo proširiti B1 kanale. Očito, s takvom neizvjesnošću i problemima u lancu opskrbe uzrokovanim pandemijom, neki su planovi morali biti odgođeni. Ipak, ova je godina otvorila vrata za njihovu realizaciju i uskoro ćemo na hrvatsko tržište lansirati neka nova rješenja.

Koje biste partnere iz FMCG sektora istaknuli kao primjere uspješne suradnje kako u Hrvatskoj, tako i u regiji?
Mislav Lizatović: Istaknuli bismo primjere tvrtki i kampanja:

  • Coca-Cola HBC Hrvatska i kampanja #ZajednoJeBolje s Lukom Modrićem, ističući vrijednost zajedništva uoči Europskog nogometnog prvenstva prikazana je i kroz B1 kabine za presvlačenje, tornjeve za spasioce i marine;
  • Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. s LUPILU programom koji je promotivno prezentiran putem uzoraka i direktnu podjelu kroz pedijatrijske ordinacije i vrtićke grupe, gdje smo svjedočili snažnom oduševljenju samih primatelja koji su imali samo hvale na ime LIDL – 250 adresa s ukupno 4.000 uzoraka;
  • PROCTER & GAMBLE d.o.o. s porukom na kabinama za presvlačenje Budite dio promjene, gdje se odličnom prodajom P&G proizvoda skupljalo sredstva za čišćenje jadranskog podmorja;
  • LEDO PLUS d.o.o. s uvijek primamljivim KING sladoledima diljem jadranskih plaža direktno na mjestu prodaje;
  • ATLANTIC GRUPA d.d. i DROGA KOLINSKA d.d. s namazom ARGETA gdje se kroz media mix uz kabine za presvlačenje i pozicije marina svake godine u kampovima i vezovima marina podijeli više tisuća serviranih doručaka.
  • DUKAT MLIJEČNA INDUSTRIJA d.d. gdje dan u poslovnom centru započinje s kampanjom LAGANO JUTRO;
  • GLOBALNA HRANA d.o.o. (McDonald’s) s uvijek atraktivnim promo privjesnicama 1+1 na vratima studentskih domova pridonose aktivaciji korisnika i širenju nove brze informacije.