Voda – Blago smanjenje promotivne prodaje

U okviru ove kategorije u 2021. je godini 13,8% vrijednosne prodaje proizašlo od prodaje putem cjenovnih akcija ili promotivnih pakiranja, što čini smanjenje udjela promotivne prodaje od 1,3 postotna boda.

Kategorija vode uključuje sve vrste gaziranih i negaziranih mineralnih voda koje mogu biti bez okusa i s dodanim okusima. Prodaja vode u 2021. godini količinski je povećana za 15%, a vrijednosno za 18,8%. U okviru ove kategorije u 2021. je godini 13,8% vrijednosne prodaje proizašlo od prodaje putem cjenovnih akcija ili promotivnih pakiranja, što čini smanjenje udjela promotivne prodaje od 1,3 postotna boda.

Izvor: NielsenIQ ScanTrack podaci temelje se na skeniranim tjednim podacima ključnih trgovaca iz NielsenIQ panela maloprodaje (hiper/supermarketi, trgovine mješovitom robom, drogerije, kiosci i benzinske postaje; bez diskontera). Pod promocijama se podrazumijevaju cjenovne akcije uz minimalno 5% popusta i u trajanju do pet tjedana (Temporary Price Reduction) te promotivna pakiranja kao što su gratis volumen pakiranja (Bonus Pack) i pakiranja s tvornički sniženom cijenom (Price Reduction). Gratis volumen pakiranja i pakiranja sa sniženom cijenom moraju imati zasebne EAN kodove.
Prethodni članakVoda: Sve više pijemo aromatiziranu vodu
Sljedeći članakAnte Bebić i Mislav Lizatović – B1 PLAKATI