Uprava Badela 1862 reagirala je priopćenjem na navode da je policija u vezi sa kaznenom prijavom radnika i malih dioničara protiv predsjednika uprave Ante Perkovića, upala u prostorije tvrtke.

Ante Perković
Ante Perković

“Potaknuti medijskim upitima vezano uz objave u medijima kako je danas u ured direktora Badela 1862 d.d. ušla policija, obavještavamo javnost da se i u ovom konkretnom slučaju radi o obmani pojedinih medija i male grupice dioničara, bivših menadžera Badela 1862 d.d.

Naime, policija je danas posjetila tvrtku isključivo u namjeri obavještavanja kako je podnijeta anonimna kaznena prijava povezana s poslovanjem društva, te sukladno tome, tražila odgovarajuću dokumentaciju.”

U prioćenju se dalje navodi kako su razočarani neobjektivnim i senzacionalističkim pristupom pojedinih medija koji već u nekoliko navrata iskrivljuju činjenice i daju medijski prostor anonimnoj kaznenoj prijavi.

“Ta prijava, iza koje se očito krije skriveni interes i loše namjere, nanoseći izrazitu štetu ugledu firme, potječe od zlonamjernih pojedinaca jer bi u protivnom javno istupili, te istu prijavu potpisali svojim imenom i prezimenom. Koliko smo uspjeli u vrlo kratkom razgovoru s policijom shvatiti, radi se o krajnje neutemeljenim i potpuno bespredmetnim navodima.”

Kako se ističe, ti kontinuirani pritisci i istupi “predstavnika grupice dioničara, bivših menadžera, posljednjih dana itekako su povezani s Glavnom skupštinom društva, a sve s ciljem da se diskreditira rad Uprave Badela 1862 d.d. na čelu sa predsjednikom Uprave, g. Antom Perkovićem”.