Atlantic: Nemamo planove za Podravku

Atlantic Grupa je u očitovanju Zagrebačkoj burzi rekla da u ovom trenutku nema plan za preuzimanje spomenutog društva

atlantic-grupa-logo-midiUprava Atlantic grupe danas je na postavljeni upit iz Zagrebačke burze o postojanju plana za preuzimanje društva Podravka dostavila očitovanje u kojem se kaže kako Atlantic Grupa u ovom trenutku nema plan za preuzimanje spomenutog društva.

Naime, u četvrtak je Večernji list objavio informaciju kako je Emil Tedeschi, vlasnik Atlantica, rekao da je zainteresiran za Podravku.

“Atlantic grupa strateški je usmjerena na širenje poslovanja u gospodarskim područjima u kojima djeluje te sustavno prati i razvitak u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji kao važnim polugama poslovanja kompanije u Hrvatskoj i regiji. U tom nam je smislu zanimljiva i Podravka, kao kompanija, odnosno brendovi, tržišta i kanali distribucije koji se uklapaju u razvojnu strategiju našeg biznisa”, kazao je Večernjaku Tedeschi čija je kompanija u prvih devet mjeseci ostvarila 1,7 milijardi kuna prihoda te je i u godini krize i pada potrošnje povećala prihode i dobit.

Inače, afera u Podravki poslužila je HUP-u da podgrije teze o državi kao lošem upravljaču i potakne prodaju državnog udjela, čemu su se zasad javno usprotivili predsjednički kandidat Nadan Vidošević, šef HNS-a Radimir Čačić, te novi predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić.

Vidošević i Čačić kažu da Podravku iz strateških razloga ne treba prepuštati nikome, pa ni domaćim poduzetnicima, a Jurčić kaže da to treba učiniti kad se poveća vrijednost kompanije.

Prethodni članakPIP ostvario rast prihoda od 21 posto
Sljedeći članakElementi maloprodaje nakon recesije