Atlantic preuzima distribuciju Ferrera u Sloveniji

Vrijednost prodaje Ferrera u Sloveniji doseže 16 milijuna eura godišnje

Atlantic Grupa na slovenskom tržištu s kolovozom 2009. preuzima ekskluzivnu distribuciju proizvodnog asortimana, izuzev rashlađenih proizvoda, Ferrera, jednog od najznačajnijih svjetskih proizvođača konditorskih proizvoda.

Vrijednost prodaje Ferrerovih proizvoda u Sloveniji iznosi oko 16 milijuna eura i predstavlja značajno osnaženje Atlanticovog poslovanja i pozicije na ovom tržištu. Partnerstvo u distribuciji poznatih brendova kao što su Nutella, Kinder, Ferrero Rocher, Rafaello i Mon Cheri u Sloveniji, nastavak je iznimno uspješne dugogodišnje suradnje u distribuciji Ferrerovog asortimana na hrvatskom tržištu te ujedno i potvrda Atlanticove kvalitete u distribucijskom poslovanju.

Atlantic je s vlastitom distribucijskom kompanijom na slovenskom tržištu, sa sjedištem u Ljubljani, prisutan od 2001. godine, gdje se etablirao kao jedan od najpropulzivnijih distributera. Uz distribuciju vlastitog proizvodnog asortimana, kao što su brendovi Cedevita, Plidenta i Melem, te uskoro Ferrera, Atlantic Grupu u Sloveniji uspješna suradnja veže i s jednim od globalno najuglednijih proizvođača, njemačkom kompanijom Hipp.

„Uspješna suradnja Atlantic Grupe i Ferrera datira od 2001. godine kad je počela distribucija Ferrerova asortimana na hrvatskom tržištu, a novi distribucijski ugovor u Sloveniji rezultat je ove dugogodišnje suradnje kao i praćenja načina rada i strategije Atlantic Grupe na slovenskom tržištu“, objasnio je Cesare Ruello, Komercijalni direktor Ferrera.

srecko-nakic-2
Srećko Nakić

„Preuzimanje distribucije u Sloveniji imponira nam kao još jedna potvrda uniformne Atlanticove distribucijske kvalitete na svim tržištima na kojima poslujemo te povjerenja u kompaniju kao pouzdanog partnera. S novim značajnim principalom dodatno smo ojačali poziciju snažnog distributera u Sloveniji te vodećeg distributera robe široke potrošnje u regiji“, komentirao je Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantic Grupe za diviziju Distribucija.

Atlantic Grupa u regiji jugoistočne Europe (Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji te Bosni i Hercegovini) ima razvijenu mrežu od 16 distribucijskih centara. Kompanija je s jednakom razinom distribucijske usluge prisutna na svim tržištima jugoistočne Europe, gdje proizvode distribuira na više od 46.000 prodajnih mjesta. Kontinuiran dvoznamenkasti rast distribucijskog poslovanja Atlantic ostvaruje kombinacijom organskog rasta poslovanja i uvrštavanja novih robnih marki u distribucijski portfelj.