U Badelu 1862 kažu kako je riječ o bitno manjem iznosu od 21 milijuna kuna koji je spominjan u medijima, ali dodaju da je podatak o točnom iznosu duga poslovna tajna

Račun Badela 1862 u ponedjeljak je ponovo deblokiran nakon što je kompanija podmirila ukupni iznos ovrhe, doznaje se iz te tvrtke.

Naime, račun je 6. studenoga blokirala Carinarnica Zagreb zbog neplaćenih trošarina na alkohol i alkoholna pića. Prvotna informacija da je iznos blokade 21 milijun kuna pokazala se netočnom. Riječ je, kako se doznaje, o bitno manjem iznosu, no iz tvrtke poručuju da je taj podatak poslovna tajna.

“Usprkos svim teškoćama s kojima smo se suočili proteklih dana uslijed blokade računa Badela 1862, zajedničkim naporima Uprave, menadžmenta i zaposlenika, te kupaca i dobavljača, stvorili smo uvjete za podmirenje ukupnog iznosa ovrhe nad računom Badela 1862 te je on s današnjim danom ponovno aktivan. Deblokada računa omogućuje nam nastavak započetih procesa, nastavak pozitivnih trendova i provedbu zacrtanih poslovnih planova, mjera restrukturiranja te Odluke hrvatske Vlade o prodaji dionica Badela 1862 d.d.”, poručio je predsjednik Uprave Badela 1862 Srđan Oreb. (banka.hr)