19.5 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 07:02
OstaloLogistikacargo-partner započeo izgradnju iLogističkog centra u Ljubljani

cargo-partner započeo izgradnju iLogističkog centra u Ljubljani

Međunarodna info-logistička tvrtka službeno je krajem kolovoza obilježila početak izgradnje modernog skladišnog objekta u blizini zračne luke Ljubljana. Početak rada iLogističkog centra sa ukupnih 25.000 četvornih metara skladišnog prostora je predviđen za 2019. godinu.

Službeno obilježavanje izgradnje održano je 30. kolovoza na gradilištu “L8” u suradnji s austrijskom gospodarskom komorom (WKO). Na događaju su sudjelovali ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, ravnatelj ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana, Dr. Peter Hasslacher, predstavnici austrijske gospodarske komore u Sloveniji, te drugi politički i medijski predstavnici. Na manifestaciji su ujedno bili nazočni Stefan Krauter, predsjednik Uprave cargo-partner, i Viktor Kastelić, direktor cargo-partner Slovenija.

“Ulažemo u Sloveniju jer vjerujemo da će ova posebna lokacija u blizini luka Koper i Trst ostati važna pozicija koja povezuje Aziju i Sredozemno more, kao i zemlje bivše Jugoslavije, Transilvaniju, Mađarsku, Austriju, Južnu Njemačku, te dijelove Sjeverne Italije. Nakon marljive i profesionalne faze planiranja, sada slijedi produktivna faza izgradnje. Želimo izgraditi centar kojim ćemo se svi ponositi i koji će biti najbolja preporuka za sve logističke izazove u regiji”, kazao je Stefan Krauter, predsjednik Uprave tvrtke.

“Slovenija je na raskrižju Zapadne i Jugoistočne Europe – ne možete je zaobići. Luka Koper glavni je prolaz za robu koja dolazi iz Azije u Srednju Europu, a zračna luka Brnik je drugo najvažnije prometno čvorište u zemlji. Posljednjih godina država je prepoznala prilike koje nudi logistika kao strateška industrija na najvišim razinama i počela je ulagati u potpuno iskorištavanje njenih potencijala. Naš logistički centar je samo jedan kamen u ovom mozaiku prilika“, kazao je Viktor Kastelić, direktor cargo-partner Slovenija.

“Drago mi je što Slovenija, zahvaljujući povoljnom geostrateškom položaju i povezanosti s regionalnim tržištima, dobiva važnost kao logističku prednost. Zahvaljujući investiranju cargo-partnera u iLogistički centar svi zajedno ostvarujemo više vrijednosti prateći održive principe. cargo-partner je odabrao Brnik, jednu od najvažnijih ulaznih prometnih središta i iskreno želimo da ovo mjesto nastavi cvjetati u budućnosti. Ovakav razvoj biti će podržan ulaganjima u tom području, što će također značajno pridonijeti globalnoj konkurentnosti slovenskog gospodarstva“, komentirao je značenje ulaganja za lokalno gospodrstvo ministar Počivalšek.

Novi iLogistički centar imati će više od 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 četvornih metara skladišnog prostora, a također će sadržavati 6000 četvornih metara prostora za sitne dijelove i pakiranje, 5.000 četvornih metara za cross-dock i nepaletiziranu robu, te 4.000 četvornih metara uredskog prostora. Smješten neposredno uz zračnu luku Ljubljana, te udaljen svega 20 minuta od centra grada, novoizgrađeni centar osigurati će izravnu vezu prema autocesti A2. S 44 kamionske utovarne rampe, objekt će biti dobro opremljen za svakodnevni brz prihvat i otpremu robe prema okolnim područjima. Centar za iLogistiku otvoriti će preko 100 novih radnih mjesta i snažno će pridonijeti daljnjem razvoju regije.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...