city-center-one-zitnjak-001Ukupni promet dvaju trgovačkih centara u 2011. godini dosegnuo je 270 milijuna eura

Radovi na novom, trećem City Centeru one, ušli su u zadnju fazu, a posjetitelji odbrojavaju dane do velikog otvorenja na Žitnjaku. Centar je to koji će bez sumnje promijeniti sliku istočnog dijela glavnog grada i dati dodatni poticaj njegovoj revitalizaciji. Prostirat će se na 130.000 kvadratnih metara bruto površine s 50.000 kvadrata namijenjenih prodajnim površinama.

Ti kvadrati bit će ispunjeni dobro poznatim stranim i domaćim brandovima kao što su Zara, H&M, C&A, Modiana, Interspar, Konikom, dm, Müller, New Yorker, Tezenis, Calzedonia, Intimissimi, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho, Humanic, Coin Casa, OVS, Pittarello, ZOO City, Takko fashion, Tintlinić, Lacoste, s.Oliver, Watch centar, ShoeBeDo, Hervis, dormeo, Jeordie’s, Galileo, Lemia, Exclusive Change, Wettpunkt i mnogi drugi.

Posebna novost za istok Zagreba je kino Cineplexx sa sedam najmodernijih dvorana koje će na Žitnjaku prikazivati najveće filmske hitove te velika dječja igraonica Kid’s Jungle koja će razveseliti najmlađe posjetitelje. Raznovrsna ponuda restorana i kafića dodatno će doprinijeti zabavnom sadržaju Centra.

City Center one Žitnjak vrijedan je 135 milijuna eura i treći je projekt investitora Kaufmann grupe i Aggmore okupljenih u Center one grupu.

Nešto više od pet godina nakon Centra na Jankomiru te godinu dana nakon Centra u Splitu, novi City Center one zaokružuje najveću investiciju u segmentu shopping centara u Hrvatskoj vrijednu 435 milijuna eura.

City Center one Jankomir zapošljava 1700 ljudi, Centar u Splitu njih 1800, dok će Centar na Žitnjaku zaposliti novih 1800 ljudi pa će se tako broj zaposlenih Center one grupe popeti na visokih 5300.

Zavidne brojke obilježile su poslovanje oba Centra u 2011. godini, zagrebački Centar imao je 7,3 milijuna posjetitelja s ukupnim prometom od 160 milijuna eura, a splitski 6 milijuna posjetitelja s prometom od 110 milijuna eura.

Kao nadopuna svim postojećim brendovima u City Centeru one Splitu, njemačka modna kuća Peek&Cloppenburg otvara svoja vrata u ožujku. Njihova prva i zasad jedina multibrend trgovina u Dalmaciji prostirat će se na čak 3200 kvadratnih metara površine smještene na dva kata poslovnog prostora.

Da su kupci i posjetitelji prepoznali kvalitetu City Centra one pokazuju i nagrade  – QUDAL nagrada za shopping centar s najvećom razinom kvalitete prema izboru potrošača te certifikati Superbrands Hrvatska, kao i titula Best Buy Award.

Istraživanja pokazuju da City Center one drži vodeću poziciju na tržištu shopping centara u Hrvatskoj, a s novim Centrom na Žitnjaku tu poziciju namjerava i dodatno učvrstiti.