Trgovački centar City Colosseum otvara se u Slavonskom Brodu tijekom travnja, a trenutno je iznajmljeno 85 posto prodajnih prostora koji su u završnoj fazi opremanja, izvijestili su iz tog centra.

Uz brojne prodavaonice brendova kao što su C&A, H&M i Deichmann i supermarket Plodine, u ponudi City Colosseuma nalazit će se i ugostiteljski objekti te multipleks kino Cinestar. Centar se prostire na 23.176 četvornih metara neto površine s podzemnom garažom i tri nadzemne etaže.

U City Colosseumu se nadaju kako će privući ne samo stanovnike Slavonskog Broda nego i posjetitelje iz Bosne i Hercegovine što je gravitacijsko područje koje broji oko pola milijuna ljudi.

Jedna od glavnih prednosti novog trgovačkog centra je njegova lokacija jer je odlično povezan s centrom grada od kojeg je udaljen nekoliko minuta. Cesta na kojoj se nalazi vodi prema zapadnom izlazu na autocestu A3, a prema jugu na granični prijelaz s Bosnom i Hercegovinom.

Značajnom činjenicom ocjenjuju i to što je granični prijelaz Slavonski Brod jedan od najfrekventnijih u Hrvatskoj s prometom od 7 milijuna putnika godišnje.

City Colosseum u brojkama
Podzemna garaža moći će primiti 410 osobnih vozila. Imat će jedan ulaz i dva izlaza za vozila. S nadzemnim etažama povezivat će je nekoliko dizala i stubišta. Sa 600 mjesta na vanjskom parkingu ukupni broj parkirališnih mjesta City Colosseuma je 1100.

Prva (prizemna) etaža imat će 9564 četvorna metra prodajnih površina – od toga su na 787 četvornih metara ugostiteljski sadržaji, a šetnica 2369 četvornih metara. Dio najvećih prodavaonica prostire se na prvoj i drugoj etaži do kojih vode pokretne stube i dizala.

Druga etaža imat će 10.507 četvornih metara prodajnih površina. Ugostiteljstvo zauzima 412 četvornih metara, a šetnice se prostiru gotovo isto toliko kao i na prvoj etaži – na 2350 četvornih metara.

Trećom etažom dominiraju zabavni i ugostiteljski sadržaji. Multipleks kino Cinestara Blitz prostire se na 922 četvorna metra i ima četiri dvorane s ukupno 520 sjedala.

Uz njega je restoran i casino (519 m²), te 458 četvornih metara ugostiteljskih objekata. Šetnice treće etaže imaju 584 četvorna metra i terasu s jedinstvenim pogledom na Tvrđu i Slavonski Brod.

Prodavaonice:
Moda: C&A, DIADEMA, EUROPA 92, GALILEO, H&M, KIK, MANA MODA, NEW YORKER, NKD, S. OLIVER, SAMSONITE, TAKKO

Dječja moda: ONE 2 PLAY, ADAX

Obuća: DEICHMANN, PLANET OBUĆA, PEKO, SHOOSTER

Modni dodaci i nakit: ZAKS

Ljepota i zdravlje: BIPA, MANDIS PHARM PLUS

Sport: SPORT VISION, FERIVI SHOP, HERVIS

Prehrana: PLODINE, MLINAR

Dom: EXPERT, KAPTOL MEŠTROVIĆ

Multimedija i knjižare: V.B.Z.