coca-cola-facebookU povodu okupljanja 50 milijuna fanova Coca-Cola najavljuje plan podrške mrežnoj zajednici u stvaranju sretnijega svijeta

Kada bi čovjek okupio 50 milijuna svojih prijatelja s namjerom da učine svijet sretnijim mjestom, kakav bi rezultat ostvarili? Nakon što je na svojoj stranici na Facebooku okupila 50 milijuna fanova, Coca-Cola je najavila kako namjerava saznati odgovor na to pitanje. Na temelju snažnoga utjecaja velikog broja svojih fanova, Coca-Cola će biti pokretač u otkrivanju jednostavnih načina na koje se svijet može učiniti sretnijim, priopćeno je iz kompanije.

“Coca-Cola je oduvijek imala važnu ulogu u svakodnevnome približavanju jednostavnih trenutaka sreće ljudima diljem svijeta”, izjavio je Joe Tripodi, rukovoditelj marketinga i prodaje tvrtke The Coca-Cola Company. “Danas imamo svjetsku zajednicu od 50 milijuna ljudi snažno povezanih preko Facebooka. To nam pruža priliku da uključimo naše najvjernije i poletne fanove u potragu za načinom na koji ćemo učiniti svijet sretnijim mjestom.”

Coca-Cola će odrediti pojedince sa zamislima koje omogućavaju ljudima da budu aktivni, da dijele s drugima ili sudjeluju u drugim aktivnostima koje povećavaju radost. Oni će pak surađivati s Coca-Colom i njezinom zajednicom na Facebooku u razvoju ideja koje pomažu u širenju radosti diljem svijeta.

S pomoću aplikacije na Coca-Colinoj stranici na Facebooku fanovi mogu iskazati svoju predanost širenju radosti i biti dijelom ovog svjetskoga nastojanja na ovoj stranici.

Nakon registracije fanovi će moći izravno sudjelovati u stvaranju i oblikovanju ideja te okupljanju što većega broja sudionika u zajednicu. Coca-Cola će podržati odabrani plan i njegova autora povezujući ga s posebnim timom koji će mu pomoći u ostvarenju.

Konačan projekt, koji će biti predstavljen 2013. godine, mogao bi biti potpuna inovacija, poseban čin ili aplikacija – nešto što će još jače povezati zajednicu na Facebooku u širenju radosti diljem svijeta.

“Coca-Cola razumije vrijednost izravne komunikacije sa svojim najgorljivijim fanovima koja pridonosi većoj povezanosti i otvorenosti u cijelom svijetu”, izjavila je Sheryl Sandberg, glavna operativna direktorica Facebooka. “Ovaj je novi program sljedeći korak razvoju fenomena fanova na Facebooku i drago nam je što podržavamo Coca-Colu u tom nastojanju.”

Daljnje pojedinosti o odabiru sudionika, rokovima i projektima Coca-Cola će objaviti u nadolazećim tjednima u skladu s napretkom projekta.

Stranicu Coca-Cole na Facebooku nije pokrenula sama tvrtka, nego dvojica ljubitelja robne marke – Dusty Sorg i Michael Jedrzejewski. Dusty i Michael su u kolovozu 2008. godine tražili stranicu na Facebooku na kojoj bi mogli pokazati svoju strast prema Coca-Coli, a kako je nisu pronašli, pokrenuli su vlastitu. Od tada do danas Coca-Colina je stranica postala najvećom stranicom jedne robne marke na Facebooku, zaključuje se u priopćenju.