Cromaris i Tankerkomerc sklopili su kupoprodajni ugovor temeljem kojeg Cromaris postaje vlasnik nekretnine u zadarskoj Gaženici koja će postati budući Cromarisov centar za preradu i distribuciju ribe, a odredbe ugovora bit će realizirane u roku od 40 dana, priopćili su iz Cromarisa, tvrtke iz sastava Adris grupe.

zadar-largeU budući Proizvodno-logistički centar u Zadru Cromaris planira preseliti pogon za sortiranje ribe s trenutne lokacije na otoku Ugljanu, dok će dosadašnji sortirni centar postati proizvodni centar za uzgoj ribe na moru. U novom Proizvodno logističkom centru u Zadru planira se uspostaviti i linija za proizvodnju ribljih prerađevina većeg kapaciteta. Planirana reorganizacija, navodi se, u skladu je sa zacrtanim smjerom poslovanja Cromarisa – ponuda visokokvalitetne ribe “Svježe i zdravo iz Jadranskog mora”.

Ovom investicijom Cromaris nastavlja zacrtani dugoročni investicijski ciklus. Prošle je godine, podsjeća se, u Cromarisu dovršena dokapitalizacija vrijedna više od 155 milijuna kuna.

Cilj ulaganja u proizvodnju i tehnologiju prerade ribe daljnji je rast i razvoj tvrtke, odnosno povećanje proizvodnje na 5000 tona godišnje.

Prošle je godine s radom započeo i suvremeni sustav automatskog hranjenja ribe na dva uzgajališta. Uz svoje svježe očišćene proizvode, brancin i oradu, prirodno uzgojene u otvorenom Jadranskom moru, kornatsku hamu i dagnje iz Limskog kanala te paletu delikatesnih dimljenih i mariniranih proizvoda, stručnjaci Cromarisa rade na daljnjem proširenju proizvodnog asortimana, navode iz jednog od vodećih proizvođača ribe na Mediteranu. (H)