Logistička kompanija DB Schenker od početka listopada preselila je svoje poslovanje u novi logistički centar u Rugvici nedaleko od Zagreba, čime je osnažila svoj položaj na hrvatskom tržištu, izvijestili su iz te tvrtke.

U novom logističkom centru DB Schenker raspolaže sa 6.500 kvadratnih metara logističkog skladišta i s 1.000 kvadratnih metara distribucijskog skladišta te obuhvaća 12.000 paletnih mjesta s mogućnošću proširenja na 20.000.

S više od 60 vozila tvrtka pruža uslugu u domaćoj distribuciji osiguravajući svojim klijentima dostavu od vrata do vrata u roku 24 sata. Nova lokacija je potpuno integrirana u DB Schenker europsku mrežu s oko 700 poslovnica te povezuje susjedne zemlje na dnevnoj bazi.

U priopćenju se ističe kako DB Schenker uskoro postaje prva i jedina logistička tvrtka u Hrvatskoj s mogućnošću carinjenja kamionskih pošiljaka na vlastitoj lokaciji. Carinjenje navedenih pošiljaka u uvozu i izvozu je bilo moguće samo u okviru Carinskih ispostava, a od sada je hrvatska carina integrirana na novom Schenker terminalu u svrhu uštede vremena hrvatskim tvrtkama i poboljšanja kompletne usluge.

“Sigurnost pošiljaka u cijelom opskrbnom lancu predstavlja najveći prioritet za DB Schenker i u ovom projektu. Tijekom idućih nekoliko mjeseci novi će logistički centar dobiti TAPA i AEO certifikate čime će se tvrtka dodatno isticati po jedinstvenosti na tržištu”, navodi se u priopćenju.

DB Schenker zapošljava 103 zaposlenika u pet poslovnica u Hrvatskoj pružajući sveobuhvatnu uslugu na području transporta i logistike. Paleta usluga obuhvaća kopneni, zračni i pomorski prijevoz, ugovornu logistiku, organizaciju sajmova i kongresa, carinjenja te svih ostalih popratnih usluga.

DB Schenker usluga početkom rujna ove godine je nadopunjena ekspresnom dostavom pošiljaka omogućavajući povezivanje Hrvatske u najkraćem vremenu sa svim dijelovima svijeta.

DB Schenker je vodeći pružatelj integriranih logističkih usluga s više od 95.000 zaposlenika na više od 2.000 lokacija u 150 zemalja diljem svijeta. Schenker d.o.o. dio je jugoistočne Europe s regionalnim sjedištem u Beču.