Kompanija “Delhaize Srbija” donijela je odluku da zbog neprofitabilnog poslovanja 14. prosinca zatvori četiri maloprodajna objekta TP Srbija i skladište u Kragujevcu, a 102 radnika proglasi tehnološkim viškom, priopćeno je iz te kompanije.

“Ovu odluku nije bilo lako donijeti imajući u vidu posljedice po naše zaposlene. Ipak, zatvaranje neprofitabilnih prodavaonica koje očigledno ne odgovaraju potrebama potrošača omogućit će normalan rast i razvoj kompanije i donijeti uštede koje planiramo investirati na srpskom tržištu”, izjavio je David Vander Schueren, generalni direktor kompanije “Delhaize Europa” za Srbiju, BiH i Crnu Goru.

U priopćenju kompanije “Delhaize Srbija”, koja je jedini dioničar i vlasnik TP Srbija, ističe se kako za 102 zaposlena nije pronađeno najbolje moguće socijalno-ekonomsko rješenje pa će se oni, nakon isplate zakonskih otpremnina, moći prijaviti na tržište rada.

“Analize učinka i mogućnosti društva TP Srbija pokazale su da nastavak poslovanja ne bi omogućio smanjenje gubitaka te kako je jedina opcija za nastavak zdravog poslovanja kompanije prekid poslovanja tog društva”, kaže se u priopćenju u kojem se dodaje kako je “Delhaize Srbija” dosad otvorila 13 novih prodavaonica u 11 gradova, kompletno renovirala 16 i rebrendirala 101 prodavaonicu te kako u Srbiji predstavlja jednog od najvećih poslodavaca s ukupno 10.753 zaposlena. (SEEbiz.eu)