OstaloIntervjuiDenis Čigir - Prodigital

Denis Čigir – Prodigital

Tvrtka Prodigital osnovana je 1992. kada je njena glavna djelatnost bila grafička priprema i izrada reprofilmova, da bi se s vremenom orijentirala i na digitalni tisak malih formata. “Osluškujući potrebe tržišta, 2014. godine, Prodigital mijenja djelatnost te se opredjeljujemo na usku nišu izrade kartonskih stalaka odnosno displaya”, otkriva Denis Čigir, izvršni direktor tvrtke.

Predstavite nam vašu tvrtku. Koje proizvode i rješenja nudite tržištu?
Od 2014., u potpunosti smo se specijalizirali za izradu kartonskih stalaka i dekoracija, oformili smo konstrukcijski tim s mladim, perspektivnim ljudima punim ideja te tako možemo ponuditi i više osim same izrade i tiska. Nudimo razna konstrukcijska i vizualna rješenja i vrlo realistične simulacije bez potrebe za izradom prototipa. Tako i prije same izrade, klijentu možemo vizualno bolje približiti njihove proizvode.

Na nedavno održanom sajmu EuroShop predstavili ste svoja rješenja svjetskoj publici. Kako ste s ovim vremenskim odmakom zadovoljni ukupnim nastupom?
Iako je posjetitelja na sajmu kao i izlagača ove godine bilo znatno manje, zadovoljni smo našim sudjelovanjem i ostvarenim kontaktima.
Za nas, sajam ne predstavlja samo priliku za kontakt s novim klijentima, već i mogućnost upoznati se s novom tehnologijom i vidjeti neke novitete kod kolega koji rade u istoj branši kao i mi.
Sudjelovanje na specijaliziranim sajmovima poput Euroshopa uvelike pridonosi razvoju našeg poduzeća te otvara nove prilike na stranom tržištu, što je i naš cilj, jer najveći potencijal našega poduzeća vidimo upravo u izvozu.

Na kojim sve tržištima poslujete te gdje sve planirate napraviti novi iskorak u svojoj izvoznoj prisutnosti?
Tržišta na kojem poslujemo se iz godinu u godinu šire te smo prisutni u skoro svim zemljama EU kao i u zemljama koje nisu još pristupile EU. Uz tržišta unutar Europe, prije nekoliko godina smo ostvarili kontakt s jednom tvrtkom iz Kanade te smo nekoliko puta godišnje slali pune kontejnere brodom u Kanadu. S obzirom na to da smo tijekom svih ovih godina proširili naše poslovanje po cijeloj Europi paralelno smo usavršavali i naše logističke usluge koje nudimo što je vrlo važan segment u poslovanju s velikim klijentima. To u praksi znači da danas možemo organizirati transport te isporuku i za najzahtjevnija skladišta u kojima vrijede vrlo rigorozni protokoli.

Za jednog smo klijenta organizirali isporuku 16 punih šlepera unutar tri radna dana na dva različita skladišta u Rumunjskoj u točno određeno vrijeme. Logistički je bilo vrlo izazovno sve uskladiti te je izrazito bitno imati transportnog partnera od povjerenja. Osim što smo sudjelovali ili posjećivali sajmove poput Euroshopa, kroz godine smo prisustvovali i logističkim sajmovima kako bismo dobili što bolji uvid u sve mogućnosti transporta koji je izrazito bitna stavka za naše kupce.

Hrvatski know-how definitivno ima priliku na svjetskom tržištu. Što biste poručili drugim tvrtkama koje još uvijek oklijevaju izaći i okušati se s globalnom konkurencijom?
Iako je trenutačno vrlo nepovoljna situacija u cijelom svijetu, smatramo da poslovanje na stranom tržištu podiže standard kako u proizvodnji tako i u samom proizvodnom procesu. Mnoge inozemne tvrtke kao uvjet imaju već određene smjernice vezane za kvalitetu proizvoda i sami proizvodni proces te se tako unaprjeđuje poslovanje poduzeća. Također, izvoz smanjuje ovisnost o domaćem tržištu te otvara mogućnosti uključivanja u druge oblike međunarodnog poslovanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...