Dioničari Adrisa odlučivat će o prijedlogu dividende od 2,35 eura po dionici

Adris grupa, u čijem sastavu su Croatia osiguranje, Maistra i Cromaris, lani je ostvarila ukupan prihod od 6,5 milijardi kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s prethodnom godinom

Dioničari Adris grupe će na glavnoj skupštini sazvanoj za 20. lipnja, odlučivati i o prijedlogu isplate dividende u iznosu od 2,35 eura po dionici, a koja će se isplatiti iz zadržane dobiti kompanije ostvarene u razdoblju od 2005. do 2011. godine, objavila je u srijedu rovinjska kompanija.

Adris grupa je priopćila da je Nadzorni odbor na sjednici u Rovinju razmatrao i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2022. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.

Tako je Nadzorni odbor, zajedno s Upravom, Glavnoj skupštini između ostalog predložio donošenje odluke o isplati dividende u iznosu od 2,35 eura po dionici.

“Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem društva u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima društva koji su na dan 27. lipnja 2023. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 20. srpnja 2023. godine”, izvijestili su iz Adris grupe.

Uprava Adris grupe je donijela odluku o sazivanju Glavne skupštine za 20. lipnja s početkom u 13 sati u sjedištu tvrtke u Rovinju.

Lanjski prihod Adris grupe 6,5 milijardi kuna
Adris grupa, u čijem sastavu su Croatia osiguranje, Maistra i Cromaris, lani je ostvarila ukupan prihod od 6,5 milijardi kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s prethodnom godinom.

Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 6,1 milijardu kuna, uz skok za 16 posto na godišnjoj razini, dok je konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dosegnula 1,3 milijarde kuna, što je rast od 23 posto.

Lanjska neto dobit iznosila je 550 milijuna kuna, što je za 37 posto više od neto dobiti ostvarene u prethodnoj godini, a za devet posto od neto dobiti iz 2019. godine. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosila je pak 418 milijuna kuna, uz skok na godišnjoj razini za 41 posto, izvijestili su iz Adris grupe.

Predsjednik Uprave Marko Remenar je istaknuo uspješno poslovanje Adris grupe u 2022. godini.

“Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2022. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u uistinu neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo”, ocijenio je Remenar, dodavši kako je u podlozi prošlogodišnjih rezultata i dobra diversifikacija poslovnog portfelja i sposobnost na brzu prilagodbu novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima.

Prošla godina je iskorištena i za racionalizacije u sustavu, uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, kao i pripremu strateških investicijskih projekata, od kojih, pojedinačno najznačajniji, hotel Marjan u Splitu kreće u realizaciju u ovoj godini, rekao je Remenar. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju festivala Cannes Lions
Sljedeći članakFortenova grupa započinje proces promjene vlasničke i kapitalne strukture