Dioničari Pivovarne Laško za dva tjedna o prodaji Fructala i Mercatora

pivovarna-lasko-logo-largeNajbolja se ponuda za Fructal kreće oko 38 milijuna eura, što je zapravo 50 milijuna eura umanjeno za dug poduzeća

Nadzorni odbor Pivovarne Laško za 29. srpnja sazvat će izvanrednu skupštinu dioničara na kojoj će se odlučivati hoće li tvrtka prodati Fructal. Tu odluku u tvrtki ne mogu donijeti samostalno zbog namjere o preuzimanju koju je najavio Igor Lah.

Kojeg ponuđača za Fructal će dioničarima predložiti još nije poznato. I sami su članovi nadzornog odbora, prema pisanju Financa, s ponudama bili upoznati samo u šiframa. Prema informacijama tog dnevnika, najbolja se ponuda kreće oko 38 milijuna eura, što je zapravo 50 milijuna eura umanjeno za dug poduzeća.

Poznato je da je u uži izbor za preuzimanje Fructala ušlo pet ponuđača: talijanski San Benedetto, hrvatska Grupa Stanić, srpski Nectar, austrijski Spitz i fond Argus Capital. Prema neslužbenim informacijama upravo je Argus Capital ponudio najviše.

Na skupštini bi dioničari trebali odlučivati i o prodaji Mercatora, odnosno o izboru financijskog savjetnika za prodaju.

Nadzorni je odbor upoznat i s polugodišnjim rezultatima pojedinih tvrtki u grupi. Prihodi od prodaje grupe porasli su otprilike pet posto, pri čemu je najbolji rezultat ostvarila Pivovarna Union. S dobiti posluju sve tvrtke osim medijske kuće Delo.

Upoznati su i s novim ponudama za kupnju upravo te tvrtke. Zajedničku su ponudu prije nekoliko dana dale švedska nakladnička kuća Bonnier i švicarsko-njemački Ringier-Axel Springer, a na stolu je i ponuda njemačkog medijskog savjetnika Andrea Warneckea. Prodaja Dela neće biti na dnevnom redu izvanredne skupštine, a o njoj će se više govoriti na sjednici NO-a sljedeći tjedan. (Bankamagazin)

Prethodni članakNovi zakupci ulaze u trgovački centar Lumini
Sljedeći članakOsječko Biker u obnovljenom izdanju