Poznate talijanske modne linije, Terranova i Terranova kids, renomirani svjetski brend zabavnih sadržaja, kuglana Stadium bowling, te najveći hrvatski maloprodajni centar obuće, Planet obuća, novi su partneri trgovačkog i zabavnog centra Lumini u Varaždinu koji se otvara najesen.

lumini-izgradnja-3Iz investitora, norveške tvrtke Verdispar, ističu kako je potpisivanje novih Ugovora o zakupu te zadovoljenje svih tehničkih uvjeta i dobivanje uporabne dozvole dokaz da će Lumini poslovati uspješno.

Trgovački centar imat će 80 prodajnih jedinica, a u ponudi će imati i raznovrsne zabavne sadržaje te bogatu gastronomsku ponudu.

Centar se nalazi na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400.000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske, navode iz Verdispara.

Ukupna površina lokacije iznosi 102.000 četvornih metara, a sam Lumini imat će 26.000 kvadrata. Kupci će na raspolaganju imati ukupno 1360 parkirnih mjesta.

Uz norveškog investitora na projektu shopping centra Lumini rade i stručnjaci iz renomirane britanske arhitektonske kuće Chapman Taylor koji su razvili koncept projekta, Studio XXL kao glavni projektant te Colliers International kao ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje.

Glavni izvođač radova je Zagorje Tehnobeton.